Advarer

Equinor-toppsjef Anders Opedal advarer britene om at de høye regningene trolig er kommet for å bli.

ADVARER: Toppsjefen i energigiganten Equinor, Anders Opedal. Foto: Terje Pedersen / NTB
ADVARER: Toppsjefen i energigiganten Equinor, Anders Opedal. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Equinors toppsjef, Anders Opedal, sier til BBC at han ikke forventer at gass- og strømregningene går tilbake til nivåene før pandemien.

Opedal sier at det skyldes kostnaden av å bevege seg fra fossile til mindre skadelige energikilder.

Equinor, som er et av Europas største energiselskaper, har hatt rekordresultater som følge av skyhøye energipriser i kjølvannet av krigen.

De siste ukene har gassprisene kjølnet noe, blant annet på grunn av varmt vær i Europa. Likevel forblir gass- og elektrisitetsprisene på høye nivåer.

Opedal advarer britene om at det er tvilsomt at husholdningene vil se gass- og elektrisitetsregninger på 1300 pund i året - som før var normalen. Nå er den typiske årlige regninga på 2500.

- Det er en slags omkobling av hele energisystemet i Europa, spesielt etter at gassen fra Russland ble tatt bort, sier Opedal.

Han legger til at det er behov for enorme investeringer i fornybart, inkludert bruk av mer hydrogen.

- Dette vil kreve mye investeringer, og disse investeringene må betales for, så jeg vil anta at energiregningene kan være litt høyere enn tidligere, men ikke preget av så mye svingninger og så høye som vi har i dag, sier Opedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer