Advarsel til strømtyven: - Butikken er stengt

- Pussige tall. Verken strømleverandøren eller hytteeierne har funnet svaret på strømgåten i en av landets største hytteområder.

- STENGT: Nå blir det merker i hytteveggen dersom noen prøver seg på strømkontakten. Foto: Privat.
- STENGT: Nå blir det merker i hytteveggen dersom noen prøver seg på strømkontakten. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verken hytteeiere med overvåkningskamera og skarpe øyne eller strømleverandøren Rauland Kraft har så langt avslørt noen strømtyv i en av landets største hyttegrender, Holtardalen i Vinje kommune i Telemark.

Men haugen med spørsmålstegn over strømregninger som abonnenter ikke forstår, bare øker.

Og spørsmålene dreier seg om daglig strømforbruk på dager ingen har vært på hytta, ikke om prisen, selv i disse energikrisetider.

- Ja, det er noen pussige tall vi blir spurt om innimellom. Og som vi ikke har kunnet gi noen gode svar om. Vi har ikke funnet feil ved måleinstrumentene vi og de andre i kraftbransjen bruker, sier daglig leder Tor Olav Svalastog i Rauland Kraft til Dagbladet Børsen.

Om råd til hytteeiere foran en dyr vinter, sier Svalastog:

Eiernes ansvar

- Det er hytteeierne selv som har ansvar for elektrisk opplegg og utstyr. Det kan være lurt å få en elektriker til å sjekke anlegg og elektriske apparater. Og hytteeierne kan selv sjekke om varmekabler er tilkoplet utendørs, for eksempel foran inngangsdøra eller i oppkjøringsveien.

Daghild G. Alvestad fra Bokn ved Haugesund har tatt turen over Haukelifjell denne helgen for å sjekke det hun selv kan undersøke .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer