Refser regjeringen

Advarsler: - Avfeid som en bagatell

Regjeringen kan tvinge flere titusen fast ansatte ut i midlertidighet, advarer fagforeningstopp. - Forslaget står til stryk, istemmer NHO-foreningen Abelia.

URO: Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg sier hun ble avfeid da hun advarte regjeringen mot utilsiktede konsekvenser av sorrengjøringa i norsk arbeidsliv. Foto: Akademikerne
URO: Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg sier hun ble avfeid da hun advarte regjeringen mot utilsiktede konsekvenser av sorrengjøringa i norsk arbeidsliv. Foto: Akademikerne Vis mer
Publisert

- Regjeringen gikk til valg på å gjøre arbeidslivet tryggere. Nå risikerer de å gjøre det utrygt for en hel bransje. Det er et paradoks, sier Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg til Børsen.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) har lovet at Stortinget snart skal få regjeringens forslag til strammere regler for innleie av arbeidskraft.

- Grunnleggende sett handler det om at folk skal ha trygge, faste, hele stillinger å gå til som gjør at de har en inntekt å leve av, sa Persens forgjenger, Hadia Tajik, i et intervju med Børsen tidligere i år.

Etter det Børsen forstår, er planen å legge lovforslaget fram i statsråd fredag.

Uholdbare forhold

Akademikerne peker nå på én bransje som de mener vil bli utilsiktet hardt rammet - og hvor hovedregelen allerede er faste ansettelser.

- Det å rydde opp i for eksempel bygg- og anleggsbransjen er noe vi støtter. Men så har du konsulentbransjen, hvor veldig mange har faste jobber. De liker fleksibiliteten med å veksle mellom ulike arbeidsplasser og de liker å jobbe prosjektbasert, men likevel med tryggheten med å ha fast jobb, sier Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer