Refser regjeringen

Advarsler: - Avfeid som en bagatell

Regjeringen kan tvinge flere titusen fast ansatte ut i midlertidighet, advarer fagforeningstopp. - Forslaget står til stryk, istemmer NHO-foreningen Abelia.

URO: Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg sier hun ble avfeid da hun advarte regjeringen mot utilsiktede konsekvenser av storrengjøringa i norsk arbeidsliv. Foto: Akademikerne
URO: Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg sier hun ble avfeid da hun advarte regjeringen mot utilsiktede konsekvenser av storrengjøringa i norsk arbeidsliv. Foto: Akademikerne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen gikk til valg på å gjøre arbeidslivet tryggere. Nå risikerer de å gjøre det utrygt for en hel bransje. Det er et paradoks, sier Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg til Børsen.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) har lovet at Stortinget snart skal få regjeringens forslag til strammere regler for innleie av arbeidskraft.

- Grunnleggende sett handler det om at folk skal ha trygge, faste, hele stillinger å gå til som gjør at de har en inntekt å leve av, sa Persens forgjenger, Hadia Tajik, i et intervju med Børsen tidligere i år.

Etter det Børsen forstår, er planen å legge lovforslaget fram i statsråd fredag.

Uholdbare forhold

Akademikerne peker nå på én bransje som de mener vil bli utilsiktet hardt rammet - og hvor hovedregelen allerede er faste ansettelser.

- Det å rydde opp i for eksempel bygg- og anleggsbransjen er noe vi støtter. Men så har du konsulentbransjen, hvor veldig mange har faste jobber. De liker fleksibiliteten med å veksle mellom ulike arbeidsplasser og de liker å jobbe prosjektbasert, men likevel med tryggheten med å ha fast jobb, sier Akademikernes fungerende leder Lise Lyngsnes Randeberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.