Stoltenberg-jobben:

Advarte Vedum

Middager mellom Stoltenberg, oljefondssjef Nicolai Tangen og statsminister Jonas Gahr Støre gjorde at Erna Solberg (H) advarte finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) om at det kunne komme en kontrollsak fra Stortinget.

ADVARTE: Først virket det greit. Så kom medieoppslagene om middager. Det gjorde at Erna Solberg advarte finansministeren om at det kan komme kontrollsak fra Stortinget ved en eventuell ansettelse av Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ADVARTE: Først virket det greit. Så kom medieoppslagene om middager. Det gjorde at Erna Solberg advarte finansministeren om at det kan komme kontrollsak fra Stortinget ved en eventuell ansettelse av Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Erna Solberg åpnet i en SMS til Trygve Slagsvold Vedum for at Høyre ville ha kontrollkomitesak om sentralbanksjefjobben.

Kort tid etter ble ansettelsen utsatt.

TV 2 har fått utlevert SMS-dialogen mellom finansminister Vedum og Høyre-leder Solberg. Der går det fram at Vedum først varslet Solberg om at Stoltenberg var en av søkerne på sentralbanksjef-jobben.

Middagene avgjørende

«Jeg ble, som parlamentarisk leder i Høyre, ringt opp av finansministeren i desember og orientert om at søkerlisten til stillingen som sentralbanksjef ville bli offentliggjort og at Stoltenberg var søker» bekrefter Solberg i en epost til TV 2.

I dialogen mellom henne og Vedum sier Solberg at det var lite sannsynlig med kontrollsak fra Stortingets side ved en eventuell ansettelse av Stoltenberg.

«Jeg understreket i samtalen at det er regjeringens privilegium å ansette sentralbanksjef, og at jeg derfor ikke anså det som sannsynlig med kontrollsak etter en eventuell utnevnelse av Stoltenberg.» bekrefter Solberg til TV 2.

Men i etterkant av dette kom det flere mediesaker blant annet om middager mellom Stoltenberg, oljefondssjef Nicolai Tangen og Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.