Elvira Pitzner

Advokat: Frikjent

Den danske rikingdattera og realitystjerna Elvira Pitzner (26) er frikjent i retten. Det skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

FRIKJENT: Elvira Pitzners skal ha blitt frikjent i retten for utroskap, ifølge den danske avisa Ekstra Bladet. Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix
FRIKJENT: Elvira Pitzners skal ha blitt frikjent i retten for utroskap, ifølge den danske avisa Ekstra Bladet. Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elvira Pitzner ble i november anklaget for utroskap i Dubai av ekskjæresten. Onsdag morgen norsk tid har hun blitt frikjent i retten i Dubai, opplyser advokaten hennes Noura Taysser til den danske avisa Ekstra Bladet.

Vennen hennes Mortada Haddad, som også ble pågrepet i samme sak, er også frikjent i retten.

Myndighetene har beslaglagt Pitzners pass i påvente av en rettslig avgjørelse.

På spørsmål om når Pitzner og hennes venn kan få sine pass tilbake og forlate Dubai, svarer advokaten «snart».

Lettet far

- Det er en kjempestor lettelse, sier Hans Helmgaard Kristiansen, faren til Pitzner, etter rettssaken til avisa Ekstra Bladet.

Han beskriver at han har følt på en avmakt i lang tid og at det nå er en lettelse at det har kommet en avgjørelse i saken.

- Det er så deilig, sier han til avisa gråtkvalt.

Ekskjæresten møtte opp

Dubai ligger i De forente arabiske emirater, hvor utroskap i ytterste konsekvens kan straffes med flere år i fengsel.

Pitzner er kjent for å være influenser, datter av en diamanthandler og kjent fra realityserien Diamantfamilien.

Avisa Ekstra Bladet er til stede utenfor rettslokalene i ørkenbyen. Ifølge avisa møtte også ekskjæresten til Pitzner, Milad Saadati (36), opp i retten. Det var han som anmeldte henne for utroskap.

Ifølge den danske avisa dro han fra Dubai Courts få minutter før Pitzner og Haddad. Saadati ble sett i selskap med en blond kvinne.

I et intervju med avisa, kort tid etter rettssaken, hevder Milad Saadati at Pitzner nå er en fri kvinne fordi han valgte å droppe saken.

Strenge regler

Rettsmøtet skal, ifølge opplysninger til Ekstra Bladet, ha blitt avholdt i «Chamber 7». Men etter lovene i Dubai betraktes denne saken som lukket for offentligheten, fordi det handler om det de omtaler som familiesplittelse.

For Elvira Pitzner og ekskjæresten Milad Saadati er fortsatt lovformelig gift islamsk.