Afterski-dødt:
- Fly forbanna

Tommy Åsheim driver afterski-stedet Laaven i Trysil. I corona-påsken taper han 4,5 mill.

KLAR: Restauranteier Tommy Åsheim trodde nesten ikke det han hørte under helseministerens pressekonferanse i tomt lokale på Restaurant Laaven i Trysil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRYSIL/OSLO (Dagbladet): Eier og driver av Trysils største afterskisted, Tommy Åsheim på Restaurant Laaven, ristet på hodet flere ganger under helseminister Bent Høies pressekonferanse tirsdag kveld.

- Med skjenkestopp, tometersregel og kanskje ikke gjester fra Oslo og Viken, ja, da er det bare å stenge ned for hele påsken. Ingen kan drive under slike betingelser. Regjeringen skulle stengt ned alt og sørget for en skikkelig kompensasjonsordning til en næring som blør. Nei, dette er bare sørgelig, sier Åsheim til Dagbladet tirsdag kveld.

Dette skjedde bare timer etter at Dagbladet snakket med ham tirsdag formiddag, om hvordan pandemien har påvirket ham.

- Jeg startet vinteren med et snev av energi og optimisme. I midten av perioden gikk det over til ekstremt sinne og håpløshet. Nå har jeg gitt opp, sier han.

Han viser til at helsemyndighetene ikke stenger ned bransjen, men ber folk om å holde seg unna.

- De er fryktelig vinglete. Det er trist. De kompenserer heller ikke noe av betydning. Jeg har mistet det meste av respekten.

Han reagerer på at det til stadighet kommer nye og strengere tiltak uten at det kommer nye tilskuddsordninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer