Afterski-drømmen knust: - Det ville vanvidd

Skjenkestopp betyr «næringsforbud», sier afterski-aktøren, som har satt pant i leiligheten for å holde liv i bedriften. Nå ønsker næringsministeren et møte.

HAFJELL: Gaiastova har et av landets mest populære afterski-anlegg. - Vi lever av vinteren. Nå ryker nummer tre i rekken, sier daglig leder. Foto: Steffen Eggesvik.
HAFJELL: Gaiastova har et av landets mest populære afterski-anlegg. - Vi lever av vinteren. Nå ryker nummer tre i rekken, sier daglig leder. Foto: Steffen Eggesvik. Vis mer
Publisert

Steffen Eggesvik, daglig leder på Gaiastova, Hafjells enorme afterski-anlegg, kan nå meddele at årets afterski blir avlyst.

- Etter tre ødelagte primærsesonger, er driftsgrunnlaget ruinert. Vi lever av vinteren, og nå forsvinner nummer tre i rekken, sier Eggesvik til Børsen.

I likhet med flere utelivsaktører omtaler han skjenkestoppen som et «næringsforbud».

- Så er det ingen politisk villighet til å hjelpe oss gjennom denne tida, hevder Eggesvik.

  • Les næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sitt svar lenger ned i saken.

Kompetanseflukt

Skjenkestoppen hersker det nå stor uenighet om. Flere partier har tatt til orde for at den bør oppheves.

- Selv om de skulle oppheve «næringsforbudet» nå, ville det vært for vanskelig å starte opp afterski igjen. De ansatte har flykta tilbake til andre bransjer, sier Eggesvik.

Ansettelsen av sesongarbeiderne er i stor grad utsatt, ifølge Eggesvik. Nå holder han hjulene i gang med restauranten, som normalt utgjør en større del av omsetninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer