Aker Solutions får Equinor-kontrakt

Aker Solutions skal legge til rette for full elektrifisering av oljeplattformene Troll B og Troll C.

NY KONTRAKT: Aker Solutions skal legge til rette for full elektrifisering av oljeplattformene Troll B og Troll C. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB Scanpix
NY KONTRAKT: Aker Solutions skal legge til rette for full elektrifisering av oljeplattformene Troll B og Troll C. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kontrakten innebærer at Aker Solutions skal forprosjektere og designe modifiseringer som skal forsyne plattformene Troll B og C med strøm fra land. Strømforsyningene skal erstatte dagens praksis der strøm utvinnes fra strømgeneratorer som drives av gassturbiner.

De planlagte endringene er en del av industriens ambisjon om å redusere sine klimagassutslipp i Norge med 40 prosent innen 2030 og nærmere null innen 2050.

Modifiseringen ventes å redusere CO2-utslippene til plattformene med 450.000 tonn per år etter at prosjektet er fullført.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer