SISTE: Ifølge TV 2 er tre personer pågrepet i fobindelse med demonstrasjonen.
- Tre stykker er innbrakt til arresten, etter brudd på et pålegg. De hadde fått pålegg om å ikke gå inn dit. De som brøyt den er innbragt til politistasjonen, opplyser Andreas Mørkve i Sør-Øst politidistrikt til kanalen.
Planen til aksjonistene fra Greenpeace og Extinction Rebellion var å ta seg ut til tankskipet i tre gummibåter, men de ble stanset av politiet på stedet. Rundt fire personer kom seg likevel ut i vannet i to kajakker og en gummibåt etter en dragkamp med politiet om båtene.
Aksjonistene har nå hektet seg fast i ankerkjettingen til tankskipet, som skal levere russisk olje til Esso Norges terminal på Slagentangen i Tønsberg.
Også en politibåt har ankommet Slagentangen.
Sivil ulydighet
Aktivistene krever at Norge slutter å importere russisk olje som de hevder finansierer Russlands krig i Ukraina, og at tankskipet nektes lossing.
I tillegg krever Greenpeace at regjeringen støtter en utvidelse av EUs sanksjonsliste slik at den omfatter all import av russisk olje og gass.

Greenpeace har sendt brev til både Esso og regjeringen med krav om umiddelbar stans i all import og handel med russisk olje og gass.
- Vi har prøvd å få Esso og regjeringen til å ta ansvar uten å lykkes. Nå har vi ikke noe annet valg enn å bruke sivil ulydighet for å stanse oljetankeren, sier leder Frode Pleym i organisasjonen.

Forsvarer Norges utskjelte oljekjøp
Ifølge Greenpeace er skipet lastet med 95 000 tonn jetparafin, en type olje som brukes til luftfart.
Esso Norge har tidligere opplyst til Børsen at leveransen består av en blandingskomponent som inngår i diesel til skip.
Nekter sanksjonsbrudd
Esso Norge bekreftet overfor Børsen i forrige uke at de er mottakeren av oljen fra Russland.

Hudfletter norsk oljekjøp: - Helt vilt
- Kjøpekontrakten ble inngått før Russlands invasjon av Ukraina. Esso Norge har ikke andre kontrakter om kjøp av produkter fra Russland, sa informasjonsdirektør Anne Fougner i Esso.
Børsens avsløring av den russiske oljeleveransen til Norge, utløste en rekke krasse reaksjoner.

- Det er skremmende og oppsiktsvekkende dårlig at vi ikke har satt ned foten på dette. Det er helt vilt. Det er helt vanvittig at norske myndigheter ikke har satt ned foten på dette i den situasjonen vi står i nå, sa blant annet MDG-nestleder Arild Hermstad til Børsen.
Hun viste til at varene er kjøpt og betalt før Russlands invasjon, og at poenget med sanksjonene må være å ramme Russland, ikke norske bedrifter.
Anne Fougner understreker på sin side at lasten ikke er omfattet av gjeldende sanksjoner mot Russland. Hun har også opplyst at Esso betaler for varene med dollar.
- En skam
En av aktivistene som utfører blokaden er Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge.
- Vi er to måneder inn i Russlands angrepskrig. Det er en skam at regjeringen fortsatt tillater import av russisk fossil energi, sier han.
Kommunikasjonsrådgiver Oda Grønbekk snakker med Børsen på telefon i det hun blir bortvist fra stedet av politiet.

- Status nå er at vi blokkerer skipet og leveransen med fem personer i en gummibåt og ytterligere to personer i hver sin kajakk, sier hun mandag formiddag.
- Utenriksminister Huitfeldt har forsvart handelen med at varene er betalt for før invasjonen?
- Esso er et stort selskap, de har råd og mulighet til å bryte en slik kontrakt. De har et moralsk ansvar for å bryte en slik kontrakt. Det som mangler, er vilje. Selvfølgelig er det en kostnad. Men den er ingen ting, sammenliknet med kostnadene for det ukrainske folk, sier Grønbekk til Børsen.
18. mars i år ble EUs sanksjoner mot Russland innført i Norge. Det er tiltak som skal begrense handel mellom Norge og Russland med varer og tjenester.