Aksjonister fastlenket

Aksjonister har nå lenket seg fast til ankerkjettingen på tankskipet «Ust Luga», som Børsen avslørte skulle levere russisk oljeprodukt til Esso-anlegget på Slagentangen.

LENKET: Greenpeace aksjonerer mot skipet «Ust Luga» som skal losse russisk olje på Åsgårdstrand mandag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
LENKET: Greenpeace aksjonerer mot skipet «Ust Luga» som skal losse russisk olje på Åsgårdstrand mandag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Ifølge TV 2 er tre personer pågrepet i fobindelse med demonstrasjonen.

- Tre stykker er innbrakt til arresten, etter brudd på et pålegg. De hadde fått pålegg om å ikke gå inn dit. De som brøyt den er innbragt til politistasjonen, opplyser Andreas Mørkve i Sør-Øst politidistrikt til kanalen.

Planen til aksjonistene fra Greenpeace og Extinction Rebellion var å ta seg ut til tankskipet i tre gummibåter, men de ble stanset av politiet på stedet. Rundt fire personer kom seg likevel ut i vannet i to kajakker og en gummibåt etter en dragkamp med politiet om båtene.

Aksjonistene har nå hektet seg fast i ankerkjettingen til tankskipet, som skal levere russisk olje til Esso Norges terminal på Slagentangen i Tønsberg.

Også en politibåt har ankommet Slagentangen.

Sivil ulydighet

Aktivistene krever at Norge slutter å importere russisk olje som de hevder finansierer Russlands krig i Ukraina, og at tankskipet nektes lossing.

I tillegg krever Greenpeace at regjeringen støtter en utvidelse av EUs sanksjonsliste slik at den omfatter all import av russisk olje og gass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer