Aksjonister kastes ut: - Et sjokk

Aksjonistene som demonstrerte inne i Olje- og energidepartementet ble kastet ut av politiet natt til mandag. Samme morgen er de på plass foran departementet, for å fortsette aksjonen.

Aksjonistene som demonstrerte inne i Olje- og energidepartementet ble kastet ut av politiet natt til mandag. Video: NTB. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Oslo ankom stedet med flere patruljer natt til mandag.

- Vi har fått en begjæring fra DSS (Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon) om at demonstrantene som er inne i bygningen ikke skal være der lenger, sier operasjonsleder i politiet Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Politiet skriver at ingen av demonstrantene fulgte pålegget og at de ble innbrakt til politihuset. Disse blir nå dimittert, opplyser politiet.

- Mye må gjøres

Mandag morgen flere hundre demonstranter tilbake ved Olje- og energidepartementet. Greta Thunberg ankom departementet mandag morgen.

- Det er veldig håpefullt å se så mange sitte her og ta kampen, sier Thunberg til Dagbladet.

- Atter igjen krenkes menneskerettigheter og urfolks rettigheter. Makthavere prioriterer bare egne interesser. Det er mye som må gjøres - men konkret i dag kreves vi at vindkraftverkene rives og landet tilbakeføres, fortsetter hun.

På spørsmål om hvor lenge hun planlegger å sitte utenfor departementet og aksjonere, svarer klimaaktivisten «vet ikke».

Ber Aasland om å gå av

Den samiske musikeren Ella Marie Hætta Isaksen er også på plass utenfor departementet, etter at hun ble fraktet ut av politiet i natt. Hun er klar i talen: Aasland bør gå av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer