Corona - sykefravær

Alarm: - Henger ikke på greip

Sykefraværet spratt opp 66 prosent på en enkeltdag. Nå skal det øke. Arbeidsgiverne frykter gigantregning.

SLUTT PÅ SKJENKESTOPP: Statsminister Jonas Gahr Støre og resten av regjeringen presenterte de nye coronatiltakene torsdag. Vis mer
Publisert

Coronapandemien og smitteverntiltak har fått sykefraværet til å stige til rekordhøyder.

Men toppen ligger fortsatt foran oss, kunne statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fortelle under regjeringens pressekonferanse torsdag kveld.

Nå roper arbeidsgiverne på nytt om mer drahjelp til å ta deler av gigantregninga som venter.

- Må være beredt

Gårsdagens smittetall på 11 597 nye coronasmittede var bare hårfint bak rekorden som ble notert dagen før med 11 825 smittede på et døgn i Norge.

Smittetoppen ligger ifølge FHI likevel fortsatt foran oss, noe som altså fikk Støre til å rette følgende advarsel da han kunngjorde flere lettelser i smitteverntiltakene:

- Alle bedrifter og virksomheter må forberede seg på at sykefraværet vil bli høyt, lød det fra statsministeren.

- Regjeringen styrer altså mot økt smitte og økt sykefravær. Det er positivt at samfunnet går mot økt åpning igjen, men det er skuffende og vanskelig å forstå at regninga for økt sykefravær fortsatt sendes til arbeidsgiverne, sier NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom til Børsen.

- Symbolsk støtte

Et samlet norsk organisert arbeidsliv har bønnfalt regjeringen om å ta en større del av regninga ved coronarelatert sykefravær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer