NHOs coronaundersøkelse:

Alarm: - Konkursene ligger foran oss

Hver femte småbedrift frykter konkurs. Det er det høyeste nivået siden kriseukene i vår.

DYSTERT: Høstmørket omslutter bedriftene, sier NHO om sin coronaundersøkelse for november. Foto: Cornelius Poppe, NTB
DYSTERT: Høstmørket omslutter bedriftene, sier NHO om sin coronaundersøkelse for november. Foto: Cornelius Poppe, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vurderer du at det er reell risiko for at din bedrift vil gå konkurs som følge av coronaviruset?»

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) har stilt det samme spørsmålet til sine medlemsbedrifter hver måned siden coronapandemien stengte ned Norge 12. mars.

Ikke siden utgangen av april har så mange småbedrifter svart ja på spørsmålet om konkursfrykt som nå i november.

Fra panikk til ordninger

- Dette er dårlig nytt. De første ukene i vår var panikken stor og veldig mange svarte ja på spørsmål om konkursfare. Nå har vi ordninger på plass. Og likevel sier én av fem bedrifter med færre enn ti ansatte at konkursfaren er reell. Dette er langt mer alvorlig enn at vi så høyere tall i vår, sier NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

De siste ukene har kurven bare gått feil vei. I september sa 15 prosent av småbedriftene at de fryktet konkurs, for deretter å stige til 18 prosent i oktober og altså 20 prosent i november.

Innen reiselivet ser det enda dystrere ut. Her sier 39 prosent at det er reell konkursfare. Det er en økning på hele 7 prosentpoeng fra forrige måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer