Klokken tikker for langtidspermitterte

Alarm: 35 000 jobber i fare

- Mange av dem vil ha en lang vei tilbake til arbeidslivet, sier bedriftsleder med 120 ansatte som har vært permittert siden pandemien stengte Norge i vår.

STEMNING: Trøkk og fult hus under Nicki Minaj-konserten i Oslo Spektrum i mars i fjor. Et år seinere kom pandemien og satte en stopper for alle massearrangementer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STEMNING: Trøkk og fult hus under Nicki Minaj-konserten i Oslo Spektrum i mars i fjor. Et år seinere kom pandemien og satte en stopper for alle massearrangementer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 60 000 personer feirer jul som permittert. Mer enn halvparten av dem - rundt 35 000 - har vært permittert helt siden mars.

Utsiktene til at samfunnet åpner tilstrekkelig til at det er jobber til disse innen permitteringsperioden utløper, er heller magre. Da kan titusenvis av jobber henger i en tynn tråd.

Corona-forlenget

Et av coronakrisetiltakene var å utvide permitteringsordningen til 52 uker. Det store spørsmålet er altså hvor mange av disse som har en jobb å gå tilbake til tre måneder inn i 2021.

Ingen - er svaret du får fra Anne Cecilie Winther, daglig leder i Oslo Kru. Firmaet har 120 fast ansatte og flere hundre på midlertidige kontrakter. De rigger scener, og har Oslo Spektrum som en av sine største oppdragsgivere.

For dem har aktiviteten vært tilnærmet null siden pandemien traff Norge i vår. Spektrum - og andre scener - har i praksis vært stengt som følge av smitteverntiltakenes grense på hvor mange mennesker som kan være samlet.

- Samtlige ansatte ble permittert i mars, og alle er fortsatt permittert. Når vi kommer til mars, vil det etter alle solemerker ikke være normal drift i kulturbransjen. Da er vi nødt til å ta inn igjen arbeidstakere som ikke har jobber til, sier Winther til Børsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer