Alarm for Norge: - Kamp for å overleve

Ekspertene er ikke i tvil. Coronakrisa treffer skjevt, brutalt og urettferdig.

MÅ OMSTILLE OSS: Ekspertene venter store endringer i norsk økonomi framover - som kan få betydelige konsekvenser for samfunnet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MÅ OMSTILLE OSS: Ekspertene venter store endringer i norsk økonomi framover - som kan få betydelige konsekvenser for samfunnet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Coronakrisen brutale knyttneveslag har truffet verdensøkonomien rett i magen. Da viruset for alvor begynte å spre seg over kloden, millioner ble syke og stadig flere deler av næringslivet ble lammet av den nye trusselen, fulgte det også et ras av spørsmål.

Hvordan ser verden ut etter viruset? Hvilke selskaper, for å ikke si land, har økonomiske muskler til å komme seg helskinnet gjennom krisen? Hvordan vil de enorme redningspakkene påvirke økonomien?

Spørsmålene er minst like aktuelle i Norge.

Fredag mottok finansminister Jan Tore Sanner en foreløpig rapport fra et ekspertutvalg som vurderer coronakrisens påvirkning på norsk økonomi fram til 2025.

Den korte konklusjonen: Påvirkningen er enorm.

- Pandemien har krevd svært omfattende økonomiske tiltak. Tiltakene vi har satt inn, og valgene vi tar framover, vil påvirke norsk økonomi i lang tid, sier Sanner i forbindelse med publiseringen av rapporten.

- Står i fare

Utvalget peker spesielt på at coronaviruset har utløst er en krise som rammer skjevt. Det er ifølge utvalget spesielt synlig i «arbeidsmarkedet, der unge og personer med løs tilknytning til arbeidsmarkedet står i fare for å falle varig ut av arbeidsstyrken».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer