Alarm for Norge: - Mister grepet

Omfattende kartlegging ga overraskende resultat: Norske bedrifter mistet digitalt forsprang under pandemien.

VARSKO: Abelia-direktør Øystein Eriksen Søreide sier Norge er i ferd med å miste grepet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARSKO: Abelia-direktør Øystein Eriksen Søreide sier Norge er i ferd med å miste grepet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

«Svært bekymringsfullt», heter det i rapporten som avdekker at Norge under coronapandemien suste mange plasser nedover den internasjonale digitaliserings-rangeringen.

Pandemien tvang mange av oss på hjemmekontor - og den gjengse oppfatningen er det ble tatt betydelige teknologiske løft. Nå viser tallene stikk motsatt utvikling for norsk næringsliv og det offentlige Norge.

- Vi liker gjerne å si at nordmenn er best i verden på å bruke ny teknologi. Og utgangspunktet vårt er godt. Men vi er i ferd med å miste grepet, sier Øystein Eriksen Søreide til Børsen.

Han er administrerende direktør i NHOs landsforening Abelia, som organiserer teknologi- og kunnskapsvirksomheter i Norge.

Det er Abelia som har utarbeidet rapporten Omstillingsbarometeret, der det avdekkes at noe er i ferd med å glippe for norsk næringsliv.

Faller voldsomt

Ifølge rapporten er Norge helt i verdenstoppen når det gjelder bruk av ny teknologi og digitalisering i befolkningen.

Riktig nok har vi falt litt, til en 4. plass, men det er tett i toppen der Danmark leder an med Island og Storbritannia på de øvrige pallplassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer