Hydro-topp Arvid Moss

Alarm: - Må køle på

Energidirektør Arvid Moss i industrigiganten Hydro kommer med dyster advarsel. Han maner til umiddelbare grep for å unngå en vedvarende kraftkrise.

ALARM: Hydro-topp avblåser prognoser om kraftunderskudd i 2027, uten at det er ment som noen god nyhet. Foto: Torstein Bøe / NTB
ALARM: Hydro-topp avblåser prognoser om kraftunderskudd i 2027, uten at det er ment som noen god nyhet. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

VÆKERØ (Børsen): Det ligger en uro over den erfarne industritoppen. Arvid Moss (64) har vært i gamet i en årrekke. Sjelden har han opplevd et større alvor enn nå.

- Det haster med å komme i gang. Vi er kraftig på etterskudd, og vi må egentlig bare køle på, sier han.

Konserndirektøren i Hydro med ansvar for energi frykter at fire år med stillstand i utbygging av vindkraft på land vil bli en permanent tilstand.

- Det vil bli svært alvorlig. Norge vil miste nye grønne industriarbeidsplasser og det er ikke snakk om at vi vil nå klimamålene, lyder den dystre advarselen.

Stort gap

Arvid Moss er en nestor i norsk næringsliv.

Moss har hatt toppjobber i Hydro siden 1991, men han har også blitt kåret til årets styreleder (Posten 2008), vært statssekretær og stabssjef ved Statsministerens kontor for Jan P. Syse (1989-1990) og president i NHO.

Han var også prosjektleder for prosessen som førte til olje- og gassfusjonen med daværende Statoil (nå Equinor) i 2006.

Det er imidlertid ikke den imponerende CV-en som Børsen er invitert for å snakke om. Temaet kan oppsummert kokes ned til Norges framtid. Eller som Arvid Moss formulerer det:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer