Masseoppsigelser i Kirkenes

Alarm: - Spiral mot samfunnskollaps

- Vi har ropt kraftig i mange år. Det siste vi trenger er enda flere av disse omstillingspengene, sier Ap's ordførerkandidat i Kirkenes, Guro Brandshaug, til Børsen.

ALARM: Ordførerkandidat for Ap i Kirkenes, Guro Brandshaug frykter en alvorlig dominoeffekt. Foto: Annika Byrde / NTB
ALARM: Ordførerkandidat for Ap i Kirkenes, Guro Brandshaug frykter en alvorlig dominoeffekt. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Fredag varslet hjørnesteinsbedriften Kimek masseoppsigelser etter at regjeringen strammet inn på sanksjonene. Fire dager seinere kommer «halve regjeringa», LO og Norsk Industri settende til landets eneste by med grense mot Russland.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp), LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Norsk Industris administrerende direktør Stein Lier-Hansen har alle bråbestemt seg for å ta turen til Kirkenes.

Der vil samtlige få servert noen klare meldinger.

- Ikke hørt et pip

Kimek-direktør Greger Mannsverk omtalte allerede fredag regjeringens innstramminger i sanksjonene mot Russland som talentløst.

Verftet gir jobb til 74 ansatte og 13 lærlinger ved blant annet å tilby reparasjoner for russiske fiskefartøy.

De varslede masseoppsigelsene kom kort tid etter at regjeringen sendte ut en påminnelse om sanksjonene mot Russland, og understreket at de som bryter dem kan få straff.

- Å sette et helt lokalsamfunn i spill uten forutgående dialog er så talentløst at jeg aldri trodde det kunne skje, sa han til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer