Golden Globe:

Aldri fått mer

Vinnerne av Golden Globe 2024 får ikke bare en pen statuett å ha i stua. Det skal nemlig deles ut gaver til en verdi av over fem millioner norske kroner.

NOMINERT: Greta Gerwigs «Barbie» stikker av med hele ni nominasjoner. Her er hovedrollene Ryan Gosling (Ken) og Margot Robbie (Barbie) fra filmpremieren i juli. Foto: Scott Garfitt/Invision/AP, File/NTB
NOMINERT: Greta Gerwigs «Barbie» stikker av med hele ni nominasjoner. Her er hovedrollene Ryan Gosling (Ken) og Margot Robbie (Barbie) fra filmpremieren i juli. Foto: Scott Garfitt/Invision/AP, File/NTB Vis mer
Publisert

Den 7. januar 2024 er det duket for den 81. Golden Globe-utdelingen. For kjente fjes fra amerikansk film og TV venter det ikke bare heder og ære.

Vinnerne tar nemlig ikke bare med seg en pen statuett å ha til pynt i stua.

Det skal også deles ut en eksklusiv goodiebag, som ifølge arrangementets nettside skal inneholde mer enn 35 luksuriøse produkter og opplevelser til den nette sum av 500 o00 dollar - altså i overkant av 5 millioner norske kroner.

- Den mest verdifulle noensinne

Dette betyr ikke at de 83 Golden Globe-vinnerne får en goodiebag hver. Ifølge den nederlandske avisa HLN vil kjendisene få en katalog over gavene, der de får velge hvilken premie de ønsker.

Gavene er sponset av luksusmagasinet Robb Report, som er eid av Penske Media Corporation (PMC).

- Robb Report er glade for å samarbeide med Golden Globe om å skape en unik gaveopplevelse som hyller og anerkjenner vinnerne og prisutdelerne av den 81. Golden Globes-utdelingen.

Det sier Luke Bahrenburg, administrerende direktør ved Robb Report og salgssjef ved PMC.

- Selv om goodie-bagen kanskje er den mest verdifulle noensinne med en verdi på over 500 000 dollar, er den også den mest unike når det gjelder presentasjon, levering og utvalg av gjenstander, fortsetter han.

Ikke første gang

Men det er ikke alle som er like fornøyde med de gjeve gavene skal deles ut. Mange har gått ut og kritisert den store pengebruken, skriver HLN.

Flere reagerer blant annet på at goodiebagen er verdt mer enn det 98 prosent av USAs befolkning tjener årlig.

Også i fjor stormet det på sosiale medier rundt prisen på en liknende goodiebag. Den gang var det goodiebagen fra Oscar-utdelingen, til en verdi av 130 000 euro, som ble kritisert.