- Aldri hatt en krise som dette

Petter Stordalen åpner opp om den «uventede og brutale» krisa som har rammet hele verden, etter at Nordic Choice har måttet permittere 7500 ansatte.

KRISE: Petter Stordalen håpet han aldri måtte dele videoen han la ut på Instagram onsdag. Video / Instagram: petterstordalen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere onsdag ble det kjent at Petter Stordalens Nordic Choice Hotels har sendt ut permitteringsvarsel til 7500 ansatte i Norden. Nå deler Stordalen sine tanker om krisen i en Instagram-video:

- Denne videoen hadde jeg håpet at jeg aldri skulle trenge å legge ut. Men jeg har behov for å dele med dere hva som skjer i disse dramatiske dagene, for bransjen vår, og ikke minst for de ansatte i bransjen vår, innleder Stordalen.

- Vi har aldri hatt en krise som dette. Dette er uten tvil den mest ekstreme og den mest alvorlige situasjonen reiselivsbransjen har opplevd i historien. Det er uten tvil den mest ekstreme situasjonen jeg har opplevd som forretningsmann, fortsetter han.

- Ikke i mål

Hotellkjeden bekreftet selv de omfattende krisegrepene overfor Børsen tidligere i dag.

- Vi er ikke helt i mål med forhandlingene i Sverige, men det går mot at vi kommer opp i 4500 ansatte som må nedbemannes i denne runden. I Norge og Danmark er vi på rundt 3000 permitterte og nedbemannede, sa konsernsjef Torgeir Silseth til Børsen.

Hotellkjeden har totalt 17 000 ansatte, og utelukker ikke flere permitteringsvarsler framover som følge av krisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer