Aldri sett før

- Vi ble tatt fullstendig på senga.

REKORDRAS: Det ligger an til tidenes sommer for boligmarkedet når de offisielle tallene legges fram onsdag. Foto: Lars Eivind Bones
REKORDRAS: Det ligger an til tidenes sommer for boligmarkedet når de offisielle tallene legges fram onsdag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Eiendomsmeklerne trodde de kunne slappe av og nyte sommerferien. Så ble det en rekordmåned uten sidestykke.

- Det var voldsomt høy trafikk i mai og juni. Før juli tenkte vi at flest mulig av våre meklere måtte ta ut mest mulig ferie. Vi undervurderte volumet fullstendig. De som har vært på jobb, har jobbet døgnet rundt, sier leder Terje Buraas i DNB Eiendom til Børsen.

Basert på egne tall og det han hører fra andre i bransjen mener Buraas at det ligger an til tidenes rekord når Eiendom Norge legger fram den offisielle boligprisstatistikken for juli onsdag.

Opp 71 prosent

Aldri tidligere har meklerhuset omsatt flere boliger i løpet av en julimåned enn den vi nettopp har lagt bak oss. Også andre aktører melder om tall de aldri kunne drømt om.

- Jeg er svært overrasket, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren til Børsen etter at hun har summert tallene.

Godt over 1200 solgte enheter i juli innebærer en vekst på 71 prosent fra samme måned i fjor.

Tilsvarende melder DNB Eiendom om en vekst i antall omsatte enheter på noe over 40 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer