Redertopp mot regjeringen

- Aldri sett så stor frustrasjon

- Verden har aldri levd i større usikkerhet. Jeg burde ikke bruke tid og krefter på dette.

ALARM: Redertopp Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen tror ikke regjeringen innser skadeomfanget. Foto: Wallenius Wilhelmsen
ALARM: Redertopp Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen tror ikke regjeringen innser skadeomfanget. Foto: Wallenius Wilhelmsen Vis mer
Publisert

- Vi har tradisjon for samarbeid og kompromisser i Norge. Men det siste året har det kommet ting ut av det blå. Det er helt nytt. Ingen visste noe før det smalt.

Konsernsjef Lasse Kristoffersen i redergiganten Wallenius Wilhelmsen slår alarm fra et næringsliv som skjelver i buksene i frykt for hva mer som kan komme av endringer over natta.

- Kraftskatt og lakseskatt. Det rammer ikke bare næringene som blir direkte berørt. Alle ser hva som skjer. Dette skaper stor usikkerhet. Ingen vet hvem som blir truffet neste gang, eller av hva, sier Kristoffersen til Børsen.

Stor frustrasjon

Dermed svekkes et av Norges konkurransefortrinn, mener redertoppen i dette sjeldne intervjuet.

- I god tradisjon har vi trepartssamarbeidet, som er noe ganske unikt. Normalen er at partene, og næringslivet, trekkes med på et tidlig tidspunkt. Sånn er det ikke for tida, sier Kristoffersen.

Han langer også ut mot økningen av arbeidsgiveravgiften for inntekter over 750 000 kroner. Det gir en ekstraskatt på 7,7 milliarder kroner.

- Også denne kom helt ut av det blå. Jeg tror ikke regjeringen har innsett de negative virkningene. Dette er en avgift på høykompetanse, og et signal om at det ikke er viktig med godt kvalifisert arbeidskraft, sier Kristoffersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer