- Aldri tenkt å gi meg

I dag la Norges Bank fram arbeidsavtalen for påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen, en avtale de selv er godt fornøyd med.

GLAD: Nikolai Tangen forteller at han er veldig glad etter dagens utfall. Video: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nicolai Tangens arbeidskontrakt er underskrevet, opplyser Norges Bank i en pressemelding.

- I går 27. mai godkjente et samlet hovedstyre arbeidsavtalen mellom Nicolai Tangen og banken, og med det Tangen som ny leder for Norges Bank Investment Mangement, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

- Vi er veldig fornøyd med det.

- Arbeidsavtalen skaper tilstrekkelig avstand mellom Nicolai Tangens privatøkonomi, AKO-systemet og den jobben han skal utføre som leder av Norges Bank Investment Management. Det etableres mekanismer som sikrer at Tangen ikke vil ha noen innflytelse på sine fondsinvesteringer så lenge han er ansatt i Norges Bank, og som demmer opp for mulige interesse- og habilitetskonflikter.

- Uheldige ting i skatteparadiser

Nicolai Tangen selv sier han er glad for å legge fram avtalen som gjør at han kan gå fra å forvalte privat formue til å forvalte Norges offentlige formue.

Under sin egen innledning kom Tangen inn på kritikken han har fått, blant annet om bruk av skatteparadiser.

- Jeg har et nyansert syn på dette. Da AKO Capital ble opprettet ble det registrert på Cayman Island, som da var det eneste gode alternativet for fond med internasjonal kundebase, sier Tangen, og fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.