Husleiepriser:

Aldri vært høyere

Snittprisen for å leie bolig i Norge har aldri vært så høy som nå.

REKORDHØYE: Leieprisene er høyest i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
REKORDHØYE: Leieprisene er høyest i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snittprisen for å leie i Norge steg med 7,5 prosent i fjerde kvartal. I Oslo koster det nå i snitt 16 011 kroner i måneden å leie en bolig.

Det viser ferske tall fra Husleie.no, først omtalt i E24. Nå koster det i snitt 12 387 kroner i måneden å leie i Norge.

I 2021 passerte snittprisene hos Husleie.no 10 000 kroner på landsbasis for første gang. Daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no har ingen tro på at leieprisene vil bli lavere.

- Vi blir stadig flere, og boligbyggingen har nesten stoppet opp i dyrtiden. Så lenge rammevilkårene for å eie bolig for utleie gjør det vanskelig å få til lønnsomhet, vil leieprisene være høye, sier Olsen i en pressemelding.

DÅRLIG NYTT: Ser taket på boligen din slik ut? Da bør du ta grep. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Husleie.no betjener over 20 prosent av det norske boligutleiemarkedet. De har en brukerdatabase på om lag 90 000 utleiere og 70 000 leietakere.

Olsen er er ikke overrasket over de høye leieprisene.

- Vi ser flere eksempler på at utenlandske aktører kommer inn som eiere av norske utleieboliger, fordi de slipper å betale formuesskatt, sier han.

Han mener prisveksten ikke kan forklares med høyere renter alene, men sier det er resultatet av en villet politikk med kraftig økte skatter på sekundærboliger.

- Dette har gjort at andelen sekundærboliger har sunket betraktelig, og spesielt i Oslo. Når vi på toppen har fått et mye høyere rentenivå, blir resultatet rekordhøye priser.