Aldri vært så lavt: - En varslet katastrofe

Nordmenns økonomiske forventninger er rekordlave.

MØRKE UTSIKTER: Nordmenn tror ikke at framtida byr på lyse økonomiske utsikter. Foto: Annika Byrde / NTB
MØRKE UTSIKTER: Nordmenn tror ikke at framtida byr på lyse økonomiske utsikter. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Børsen): Finans Norge publiserte onsdag sin rapport over nordmenns økonomiske framtidsforventninger for tredje kvartal.

Siden målingen startet opp i 1992 har det aldri vært en så negativ holdning hos nordmenn.

- En viss uro

Barometeret måler norske husholdningers forventninger til både egen og landets økonomi. Resultatet er altså lavere enn under både finanskrisen og pandemien.

- På veien ut av pandemien har norske husholdninger blitt utsatt for svært høy prisvekst i form av brått stigende utgifter til grunnleggende behov som strøm, mat, klær og bolig. Det er med en viss uro vi nå observerer det laveste nivået siden første måling av Forventningsbarometeret i 1992, sier administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, i pressemeldingen.

Resultatet ble presentert under Arendalsuka.

Det er særlig på Sør- og Vestlandet pessimismen er stor. Folk i Midt- og Nord-Norge er mindre negative, noe som speiler den store forskjellen i strømpriser, forklarer Kreutzer.

Han tror imidlertid at folks forventninger kan stige igjen da det går bra i staten Norge. Arbeidsledigheten er også rekordlav, og det ligger en ny strømstøtteordning på trappene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer