- Aldri vært så urolig

NHO-president og Yara-sjef Svein Tore Holsether er urolig, bekymret og utålmodig. - Nå har vi fått to veldig tydelige advarsler.

BEKYMRET: NHO-president og næringslivstopp Svein Tore Holsether er bekymret for om vi ikke skal rekke å ta grep om klimaendringene, før det er for seint. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
BEKYMRET: NHO-president og næringslivstopp Svein Tore Holsether er bekymret for om vi ikke skal rekke å ta grep om klimaendringene, før det er for seint. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): - Jeg har aldri vært så urolig eller bekymret som det jeg er nå, sier NHO-president og Yara-sjef Svein Tore Holsether.

Han deltok denne uka på den svært alvorspregede olje- og gasskonferansen til LO i Bergen. Krig, sikkerhetstrusler, energikrise og pandemi var blant temaene som prydet programmet.

Det som samtidig lå som et viktig bakteppe i samtlige innlegg og diskusjoner, var omstilling av næringen og den truende klimakrisa.

Truer sektoren

Det ble for alvor understreket av første taler, olje- og energiminister Terje Aasland.

- Den største utfordringen er at vi må klare å kutte klimagassutslippene, hvis ikke vil denne sektoren avvikles. Det er ganske hard og brutalt, sa Aasland til Børsen etter innlegget.

NHO-presidenten, som lenge har kjempet for dette «grønne skiftet» deler statsrådens oppfatning over situasjonen.

- Nå har vi fått to veldig tydelige advarsler, veldig nylig. Så la oss ta med oss de, og håndtere klimakrisen med den hurtigheten som kreves.

- For seint

De siste åras store verdenshendelser bør også gi oss lærdom, mener Holsether.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer