Syden-ferie:

«Alene» på Gran Canaria: - Ensomt

Mia Isaksen har bodd på Gran Canaria i 35 år, og forteller hvordan hun har opplevd pandemien.

SALONG: Mia Isaksen driver sin egen frisørsalong på Gran Canaria, innenfor Sunwing-hotellets vegger. Foto: Privat
SALONG: Mia Isaksen driver sin egen frisørsalong på Gran Canaria, innenfor Sunwing-hotellets vegger. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mia Isaksen (70) har drevet Mias frisørsalong på Gran Canaria siden 1988. I mars i fjor måtte hun permittere de ansatte og stenge salongen på dagen.

- Jeg flyttet ned hit for 35 år siden. I løpet av kort tid tok jeg over frisørsalongen, hvor jeg har stylet over tusen gifteklare bruder. Nå har vi holdt stengt i godt over ett år. Det har vært veldig tungt for bedriften, og for meg.

Det forteller Isaksen til Børsen. Hun har jobbet med frisering og styling av hår hele sitt voksne liv, og anser seg selv som en veldig sosial person. Hun har spesialisert seg på å style bruder til bryllupsdagen sin, noe mange har valgt å gjøre opp gjennom åra.

Ingen trafikk

- 85 prosent av kundene mine har alltid vært turistene. Kanariøyene har lidd voldsomt av pandemien, da det er turistnæringen som brødfør oss. Men siden mars i fjor har jeg ikke hatt noen jobb å gå til på dagtid. Og jeg kunne ikke reise herfra heller, jeg har ikke kommet meg noe sted.

- Det har vært veldig ensomt og vanskelig. Jeg har vært mye alene.

Isaksen forteller at hun bare har fått ett besøk siden pandemien for alvor begynte å herje rundt i verden. I jula i fjor kom sønnen hennes med sine to barn til Gran Canaria, et svært etterlengtet besøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer