Syden-ferie:

«Alene» på Gran Canaria: - Ensomt

Mia Isaksen har bodd på Gran Canaria i 35 år, og forteller hvordan hun har opplevd pandemien.

SALONG: Mia Isaksen driver sin egen frisørsalong på Gran Canaria, innenfor Sunwing-hotellets vegger. Foto: Privat
SALONG: Mia Isaksen driver sin egen frisørsalong på Gran Canaria, innenfor Sunwing-hotellets vegger. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mia Isaksen (70) har drevet Mias frisørsalong på Gran Canaria siden 1988. I mars i fjor måtte hun permittere de ansatte og stenge salongen på dagen.

- Jeg flyttet ned hit for 35 år siden. I løpet av kort tid tok jeg over frisørsalongen, hvor jeg har stylet over tusen gifteklare bruder. Nå har vi holdt stengt i godt over ett år. Det har vært veldig tungt for bedriften, og for meg.

Det forteller Isaksen til Børsen. Hun har jobbet med frisering og styling av hår hele sitt voksne liv, og anser seg selv som en veldig sosial person. Hun har spesialisert seg på å style bruder til bryllupsdagen sin, noe mange har valgt å gjøre opp gjennom åra.

FASTBOENDE: Mia Isaksen valgte å bli værende på Gran Canaria, etter at hun ankom ferieparadiset i 1986. Foto: Privat
FASTBOENDE: Mia Isaksen valgte å bli værende på Gran Canaria, etter at hun ankom ferieparadiset i 1986. Foto: Privat Vis mer

Ingen trafikk

- 85 prosent av kundene mine har alltid vært turistene. Kanariøyene har lidd voldsomt av pandemien, da det er turistnæringen som brødfør oss. Men siden mars i fjor har jeg ikke hatt noen jobb å gå til på dagtid. Og jeg kunne ikke reise herfra heller, jeg har ikke kommet meg noe sted.

- Det har vært veldig ensomt og vanskelig. Jeg har vært mye alene.

Isaksen forteller at hun bare har fått ett besøk siden pandemien for alvor begynte å herje rundt i verden. I jula i fjor kom sønnen hennes med sine to barn til Gran Canaria, et svært etterlengtet besøk.

LENGE TIL ÅPNING: Mia Isaksen sier at hun ikke kommer til å åpne frisørsalongen sin før det blir høysesong. Foto: Privat
LENGE TIL ÅPNING: Mia Isaksen sier at hun ikke kommer til å åpne frisørsalongen sin før det blir høysesong. Foto: Privat Vis mer

Ingen Norgesferie

Isaksen pleier som regel å ta seg fri i mai og juni for å reise til familie i Norge og Sverige. Nå blir det andre året på rad hvor hun ikke får reist tilbake til hjemtraktene.

- Vanligvis gleder jeg meg veldig til å reise hjem til Stockholm og Trondheim, hvor mine to barn bor med familiene sine. Men jeg har lagt alle reiseplaner på hylla, og venter til neste år. Da blir det en ekstra lang Norgesferie.

Videre forteller 70-åringen at hun planlegger å åpne frisørsalongen når det blir høysesong på Kanariøyene, som er mellom desember og februar.

Karantene utenfor Europa

For dem som ønsker å reise til utlandet allerede i sommer, så er det kommet en rekke lettelser for dem som er beskyttet av coronavaksinen, eller har hatt coronaviruset.

Når kan du få vaksine?

Hvor gammel er du?

Har du en underliggende sykdom?

Er du helsepersonell?

Tempoet i vaksineringen er forskjellig rundt omkring i landet. Sjekk din kommunes hjemmeside for oppdatert status. Ingen data i testen sendes til Dagbladet.

Men reiser fra alle land utenfor EØS, Schengen og Storbritannia er ikke vurdert av FHI og krever karantenehotell ved innreise til Norge.

Selv om land gulmerkes, fraråder myndighetene fortsatt unødvendige reiser utenfor Norges grenser.

Regjeringen har frarådet ikke-nødvendige reiser til utlandet fram til 1. juli 2021. Likevel er det flere land i Europa du nå kan reise til uten at du trenger å gjennomføre karantene når du kommer tilbake til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer