Alle ansatte mister jobben

- Likner finanskrisen.

- NEDSLÅENDE: Moelven Limtre AS legger ned avdelingen i Agder og dermed mister alle ansatte jobben. Foto: Moelven
- NEDSLÅENDE: Moelven Limtre AS legger ned avdelingen i Agder og dermed mister alle ansatte jobben. Foto: Moelven Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en tung dag for oss i Moelven Limtre, og vi skulle så gjerne vært denne dagen foruten.

Selskapet Moelven Limtre legger ned sin avdeling i Agder og dermed mister 15 medarbeidere jobben. Det opplyser bedriften i en pressemelding onsdag.

- Dessverre må vi erkjenne at det ikke er grunnlag for videre drift ved avdelingen vår i Agder, sier administrerende direktør i Moelven Limtre AS, Rune Abrahamsen.

- Ligner finanskrisen

Det har vært permitteringer ved avdelingen i Agder siden starten av januar. Nå nærmer bedriften seg slutten av permitteringstida, og ser ikke grunnlag for å gjenopprette driften.

- Vi er nå på et aktivitetsnivå som likner det vi så under finanskrisen og på starten av 90-tallet. Alle prognoser for bolig- og fritidsboligmarkedet har vært nedslående i hele vår, og det har dessverre forverret seg. Det gjør at vi blir tvunget til å tilpasse produksjonen til markedet, sier Abrahamsen.

Beslutningen om nedleggelsen ble tatt på et styremøte i formiddag.

- Slik markedet er nå er det ikke økonomisk bærekraftig, forklarer Abrahamsen.

Omsetningsfall

Moelven oppgir at de har kontaktet NAV med tanke på bistand for de som blir rammet av nedleggelsen.

- Vi har god dialog med de tillitsvalgte i denne krevende prosessen, og samarbeider med NAV for at kollegaene våre får den hjelp de trenger til å finne ny arbeidsgiver, sier Abrahamsen.

Mandag la konsernet fram resultater som viste en omsetning på nærmere 3,6 milliarder i første kvartal. Det er en nedgang på 372 millioner sammenliknet med tilsvarende periode i 2022.

Driftsresultatet i første kvartal endte på 129 millioner. Dette er et av de beste resultatene for første kvartal i Moelvens historie, selv om det er lavere enn rekordresultatet på 732 millioner i første kvartal i fjor.

- Sterk nedgang

Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier presiserte at selskapet «opplever nå store forskjeller innad i konsernet».

- Våre eksporterende enheter nyter godt av en rekordsvak norsk og svensk valuta, mens selskapene våre som retter seg mot hjemmemarkedet opplever tøffere tider som følge av en sterk nedgang i byggemarkedet. Det har blant annet gjort seg synlig gjennom nedskjæringer ved byggmodulvirksomheten vår i Norge og Sverige, samt de pågående permitteringene ved Moelven Limtres avdeling i Agder, uttalte han mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer