Dramatiske scener fra IPhone-fabrikk i Kina:

- Alle er døde i rom 726!

Desperate arbeidere ved verdens største iPhone-fabrikk har de siste dagene flyktet fra fabrikken til fots.

DRAR TIL FOTS: Bildet skal vise arbeidere med trillekofferter og bager som flykter fra Foxconn-fabrikken i Zhengzhou i sentrale Kina, lørdag 29. oktober. Foto: Hangpai Xingyang/AP/NTB
DRAR TIL FOTS: Bildet skal vise arbeidere med trillekofferter og bager som flykter fra Foxconn-fabrikken i Zhengzhou i sentrale Kina, lørdag 29. oktober. Foto: Hangpai Xingyang/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har en rekke dramatiske videoer fra utenfor verdens største iPhone-fabrikk, Foxconn, dukket opp på sosiale medier.

Videoene viser det som skal være arbeidere på flukt fra fabrikken i byen Zhengzhou i Henan-provinsen i Kina, etter at det skal ha blitt påvist et coronautbrudd på fabrikken i midten av oktober.

Kinesiske myndigheter tviholder fortsatt på sin nullsmittestrategi mot viruset, og gjennomfører strenge tiltak for å hindre smittespredning.

Arbeiderne skal ha blitt holdt på fabrikken mot sin vilje, i karantene.

- Totalt kaos

Financial Times har snakket med flere av arbeiderne som har flykta, som forteller at situasjonen ble verre og verre ettersom viruset fortsatte å spre seg.

Arbeiderne skal ha blitt låst inne i sovesaler, og det skal etter hvert ha blitt mangel på mat og forsyninger, som gjorde at mange til slutt valgte å rømme til fots.

- Det var totalt kaos i sovesalene. Vi hoppet over et plastgjerde og et metallgjerde for å komme oss ut av campus, sier en av arbeiderne avisa har snakket med.

- Rom 726, alle er døde!

I videoer, som flere internasjonale medier har publisert, kan man se mennesker som går til fots med store kofferter og bager, og flere som klatrer gjennom hull i gjerder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.