Dramatiske scener fra IPhone-fabrikk i Kina:

- Alle er døde i rom 726!

Desperate arbeidere ved verdens største iPhone-fabrikk har de siste dagene flyktet fra fabrikken til fots.

DRAR TIL FOTS: Bildet skal vise arbeidere med trillekofferter og bager som flykter fra Foxconn-fabrikken i Zhengzhou i sentrale Kina, lørdag 29. oktober. Foto: Hangpai Xingyang/AP/NTB
DRAR TIL FOTS: Bildet skal vise arbeidere med trillekofferter og bager som flykter fra Foxconn-fabrikken i Zhengzhou i sentrale Kina, lørdag 29. oktober. Foto: Hangpai Xingyang/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har en rekke dramatiske videoer fra utenfor verdens største iPhone-fabrikk, Foxconn, dukket opp på sosiale medier.

Videoene viser det som skal være arbeidere på flukt fra fabrikken i byen Zhengzhou i Henan-provinsen i Kina, etter at det skal ha blitt påvist et coronautbrudd på fabrikken i midten av oktober.

Kinesiske myndigheter tviholder fortsatt på sin nullsmittestrategi mot viruset, og gjennomfører strenge tiltak for å hindre smittespredning.

Arbeiderne skal ha blitt holdt på fabrikken mot sin vilje, i karantene.

- Totalt kaos

Financial Times har snakket med flere av arbeiderne som har flykta, som forteller at situasjonen ble verre og verre ettersom viruset fortsatte å spre seg.

Arbeiderne skal ha blitt låst inne i sovesaler, og det skal etter hvert ha blitt mangel på mat og forsyninger, som gjorde at mange til slutt valgte å rømme til fots.

- Det var totalt kaos i sovesalene. Vi hoppet over et plastgjerde og et metallgjerde for å komme oss ut av campus, sier en av arbeiderne avisa har snakket med.

- Rom 726, alle er døde!

I videoer, som flere internasjonale medier har publisert, kan man se mennesker som går til fots med store kofferter og bager, og flere som klatrer gjennom hull i gjerder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer