Coronaøkonomien

- Alle piler peker oppover

NHOs ferske medlemsundersøkelse viser at norsk økonomi er på vei til å friskmeldes etter coronakrisen. - Veldig gledelige nyheter, sier toppøkonom.

PÅ VEI OPP: Norsk økonomi er på full fart mot normalen etter gjenåpningen i vår og sommer. Her Aker Brygge i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
PÅ VEI OPP: Norsk økonomi er på full fart mot normalen etter gjenåpningen i vår og sommer. Her Aker Brygge i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økonomien fortsetter på bedringens vei etter coronasjokket som traff i mars i fjor. På det verste var nærmere 300 000 nordmenn helt arbeidsledige og BNP - som angir størrelsen på økonomien - falt med 2,5 prosent i fjor.

Tjener mer

Etter den gradvise gjenåpningen av samfunnet de siste månedene har situasjonen for norske bedrifter bedret seg kraftig. I juni oppga 61 prosent av medlemsbedriftene i NHO at omsetningen var på eller over normalen.

I arbeidsgiverorganisasjonens ferske medlemsundersøkelse fra juli som kom onsdag, ser det enda lysere ut. Nå oppgir 68 prosent av bedriftene at de tjener som normalt eller bedre.

Samtidig er det stadig færre som oppgir at de tjener mindre penger enn forventet. Andelen bedrifter som oppgir dette falt fra 39 prosent til 32 prosent den siste måneden.

Undersøkelsen er utført blant bedriftene som er medlem i NHO mellom 7. og 12. juli, og 2197 bedrifter har svart.

- Overordnet sett er dette veldig gledelige nyheter.

Flere arbeidsplasser

Det sier sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum, som tar seg en pause fra ferieaktivitene for å kommentere tallene som kommer inn midt i sommervarmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.