- Alle turister spør om de samme tre stedene

Nordmenn på biltur har overtatt for en halv million cruiseturister i Stavanger og omegn.

FORANDRET: Henning Iversflaten har opplevd cruiseturismen i Stavanger på nært hold i 19 år. I år er det helt annerledes. Foto: Kristian Ridder-Nielsen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet/Børsen): - Denne sommersesongen har startet helt annerledes enn i fjor og året før der. Det er nesten bare norske turister, og heldigvis flere enn vi har fryktet fra start.

Rutinert personale fra resepsjonen og ledelsen til et hotell i sentrum av Stavanger har allerede funnet noen fellesnevnere i en corona-sommer med mørke skyer over hotell- og turistnæringen.

I fjor gikk 470 000 utenlandske turister i land fra 242 cruiseanløp i Vågen midt i byen. I år var det seks av 246 planlagte ilandstigninger før full corona-stopp. Altså null fra midten av mars og ut sesongen.

Det spente hotellpersonalet i turistbyen Stavanger har også merket seg andre fellesnevnere fra starten av den «rare» sommeren:

- Nesten alle spør om de samme tre ønskene for besøket: Trehusbebyggelsen i Gamle Stavanger, Preikestolen og Flor & Fjære.

- Gamle Stavanger starter jo her. «Alle» vil vite hvor langt det er til Preikestolen (en times kjøretur hver vei og fem timer å gå opp og ned) og hvordan de kommer seg til den frodige, botaniske hagen på øya Sør-Hidle.

Skjult karaktertrekk

Et skjult karaktertrekk ved norske sommerturister har også dukket opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer