- Alle varsel­lamper blinket

Linn Ness (48) skulle bare sjekke Facebook. Så tikket det inn en bisarr melding.

- FANGET OPPMERKSOMHETEN MIN: Linn Ness (t.h.) hadde nylig en sær opplevelse på Facebook - som skulle involvere riksrevisor Per-Kristian Foss og Cicero-leder Kristin Halvorsen. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Du ser ut som en jeg kjenner», skrev Linn Ness (48) da meldingen dukket opp i Facebooks chattekanal Messenger.

Hun gjenkjente umiddelbart bildet av mannen som ga seg ut for å være Alexander Larry, som hevdet å være en velstående amerikansk enkemann med en datter.

«Jeg sverger til Gud som skapte meg at jeg er en ærlig og oppriktig mann, gudfryktig og til å stole på», svarte «Alexander».

Staselig nok

Bløffmakeren hadde bare et problem - som han ennå ikke selv hadde innsett omfanget av.

Profilbildet hans var rappet fra nettet og viste riksrevisor Per-Kristian Foss i staselige omgivelser fra den tiden da Foss var i Stortingets presidentskap.

- Jeg kjente jo igjen personen på profilbildet umiddelbart. Sånn sett var det en god anledning til å ha det litt morsomt, sier Ness (48) til Børsen og ler.

Hun innledet deretter en samtale med «Alexander» som etter hvert skulle utvikle seg i en smått absurd retning.

På biltur

For det er ikke første gang Linn Ness blir utsatt for svindelforsøk. Normalt lar hun dem bare fare forbi. Nå tok det hele en litt annen vending.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer