«Alle» vil hit

Cruiserederiene vil strømme til Bergen og Norge, til tross for strenge krav og tidvis høylytt motstand. Næringa selv innrømmer at de har et omdømmeproblem, og lanserer nytt bærekraftsverktøy.

POPULÆRT: Alle vil til Bergen, forteller cruisenæringen. De har samtidig en jobb å gjøre for å få med seg bergenserne på laget. Foto: Marius Dobilas / Shutterstock / NTB
POPULÆRT: Alle vil til Bergen, forteller cruisenæringen. De har samtidig en jobb å gjøre for å få med seg bergenserne på laget. Foto: Marius Dobilas / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): - Bergen er på topp fem-lista til alle de store cruiserederiene i Europa. «Alle» vil til Bergen. Norge er betraktet som et miljøvennlig land, med rein luft, rein sjø og lang kyst, forklarer Tor Christian Sletner i den internasjonale cruiseorganisasjonen CLIA.

Rundt hver fjerde cruiseskip i verden er innom Bergen. I år går det mot cruiserekord i vestlandshovedstaden. Opp mot fire skip og 8000 passasjerer kan daglig anløpe byen.

Etter flere år med mye bråk rundt den svært synlige turistindustrien, har kommunen innført det Bergen Havn omtaler som noen av de strengeste kravene i verden. Skipene må innrette seg etter dette for å kunne booke plass i havna.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker her.

Bergen trekkes fram

I Reisemålsutvalgets ferske rapport omtales Bergen som et kroneksempel på en reisedestinasjon som har utnyttet dagens regelverk for å bedre kunne regulere næringa.

Sascha Gill, visepresident for bærekraft i CLIA Europe, er enig i dette. Organisasjonen hans representerer over 90 prosent av verdens cruiseskip

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer