- Allergisk mot ansvar

Erna Solberg lover å skaffe «aksjebarnevakt» til Sindre Finnes hvis hun blir statsminister på nytt. Rødt tror ikke på løftet, og mener Erna Solberg gjør det hun kan for å holde tilbake informasjon.

Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne søndag kveld fortelle at Erna Solberg vurderer at hun selv eller partiet Høyre skal dekke kostnadene ved å overvåke Sindre Finnes dersom hun blir statsminister igjen.

- Da må han flytte pengene sine over i aksjefond eller andre ting som ikke kan handles med så direkte. Og vi må ha en måte å sikre at det ikke er bevegelse på hans VPS-konto, sa Solberg til Dagbladet.

Høyre-lederen fortalte at det ikke blir ansatte ved Statsministerens kontor som etter en eventuell valgseier i 2025 skal passe på Finnes.

- Av personvernmessige grunner blir det ikke ansatte på SMK som gjør det. Vi må sørge for at andre tar den jobben og at vi kan offentliggjøre det de gjør, sa Solberg.

Tror det vil gå galt igjen

Dagen derpå, tror partiet Rødt rett og slett ingenting på løftet fra Erna Solberg:

- Det er ingen som har bedt Solberg om å sette noen barnevakt på mannen sin. Vi har sagt at det er hennes ansvar å vite om hun er inhabil eller ei, men i alle disse sakene skal hun skyve det over på noen andre, sier Seher Aydar til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.