Apollo om SAS-samarbeid:

- Alt annet er uviktig

Nordisk PR-sjef i Apollo, Beatriz Rivera, bekrefter overfor Børsen at reiseselskapet ikke har vurdert å bryte samarbeidet med SAS.

MEKLING: Meklingen mellom partene i SAS-konflikten ble gjenopptatt onsdag. Foto: NTB
MEKLING: Meklingen mellom partene i SAS-konflikten ble gjenopptatt onsdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble meklingen i SAS-konflikten gjenopptatt.

Samtidig som meklingen foregår, øker reiseselskapet Apollo presset på partene. Det melder Dagens Industri.

- Velfungerende samarbeid

Ifølge avisa krever Apollo at partene kommer fram til en langsiktig løsning. Om ikke det skjer, så truer selskapet med å bryte det mangeårige samarbeidet. Det er kommunikasjonssjef i Sverige, Sandra Miller Kinge, som har uttalt seg til den svenske avisa.

Den pågående streiken har også berørt reiseselskapet, som per nå har flere tusen reisende i utlandet, som sliter med å komme seg hjem.

Den informasjonen mener imidlertid nordisk PR-sjef, Beatriz Rivera, at er feil.

Til Dagbladet sier hun at Apollo og SAS har hatt et velfungerende og stabilt samarbeid i mange år. Et samarbeid både de og kundene er veldig fornøyd med.

Annet fokus

- Det er derfor helt naturlig at vi vil sette oss ned og snakke sammen når alt dette er over, og finne en felles vei videre, skriver Rivera i en SMS.

Rivera bekrefter at Apollo har jevnlig kontakt med partene i SAS, og har bedt de komme fram til en løsning å fort som mulig, av hensyn til deres kunder.

- Vi har også vært tydelige på at det er nok nå, og at altfor mange uskyldige mennesker rammes. Men det har aldri vært snakk om å avbryte et samarbeid.

Hun forteller at Apollos eneste fokus nå er å få strandede kunder hjem så fort som mulig, noe som er vanskelig nå med akutt mangel på fly og personell i Europa.

- Det er der vi er nå, det eneste vi jobber for og det vi har satt alle ressurser på. Alt annet er uviktig, sier Rivera.

STREIK: Mandag 4. juli ble det kjent at det blir streik i SAS. Over 900 piloter legger ned arbeidet. Forhandlingene fortetter 13. juli i Stockholm. Vis mer

- Vi håper derfor at SAS kan bistå med dette så langt det lar seg gjøre. Vår neste prioritet er å få våre planlagte SAS-flyginger tilbake i lufta så fort som mulig, legger hun til.

Rivera opplyser at de har 25 000 passasjerer som etter planen skal ut å reise med Apollo den kommende helga, noe de håper å få gjennomført.

Varsler erstatningskrav

Tidligere onsdag varslet Apollo i Danmark erstatningskrav mot SAS etter utallige forsinkelser og kansellringer på grunn av pilotstreiken i sommer.

- Vi kommer med et økonomisk krav til SAS når vi er på andre siden av streiken. Akkurat nå er vi fokusert på å få gjester hjem og å forhåpentligvis kunne fly noen charterfly igjen, sier salgsdirektør Glenn Bisgaard i Apollo Danmark til MobilityWatch, ifølge NTB.

Apollo i Danmark har en treårig kontrakt med SAS om charterflyginger til en årlig verdig av 700 millioner danske kroner, og omtrent 40 prosent av deres reiser i sommer er med SAS-fly.

Bisgaard har ikke spesifisert beløpet på SAS-kravet da det avhenger av hvor lenge streiken pågår, men har sagt det trolig blir høyt ettersom streiken skjer i Apollos høysesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer