Alt avlyst til høsten: - Vanvittige konsekvenser

Reiserådene får noen helt vanvittige konsekvenser for reiselivsnæringa, advarer bransjeorganisasjonen Virke.

AVLYST: Chartergigantene Ving og Apollo innstiller alle charterreiser til og med 20. august. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
AVLYST: Chartergigantene Ving og Apollo innstiller alle charterreiser til og med 20. august. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ving, Apollo og TUI melder i dag at alle charterreiser fram til og med 20. august er innstilt på grunn av usikkerhet og uklarhet rundt nye reiseråd.

Saken ble først omtalt av E24.

Avgjørelsen kommer etter UDs oppdaterte reiseråd fredag i forrige uke. Da ble det generelle rådet om å unngå reiser til alle land som ikke er strengt nødvendige, forlenget til 20. august.

Samtidig ble det opplyst at det vil komme ny vurdering av reiseråd i Norden innen 15. juni og nærliggende europeiske land innen 20. juli.

Usikkerhet

- Vi forstår at det er mye usikkerhet rundt dette reiserådet, og at formuleringen kan skape uforutsigbarhet hos våre kunder. Vi har derfor besluttet å innstille alle våre reiser til og med 20. august 2020, skriver Ving på sine nettsider.

Apollo skriver på sine nettsider at «det er uklart hva som ligger i UDs reiseråd».

- Det har dessverre ikke vært mulig å få et klart svar fra UD om hvilke land dette vil omfatte. Vi forstår at det er mye usikkerhet rundt dette reiserådet, og at en uklar formulering skaper stor uforutsigbarhet hos våre kunder. Vi har derfor besluttet å innstille alle våre reiser til og med 20. august, heter det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer