- Alvorlig og ekstremt

Kina stenger fabrikker i desperasjon, som følge av ekstremheten.

TØRKE: Bildet viser den uttørkede Jialing-elven, en sideelv til Yangtze, som nærmer seg rekordlave vannstander. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB
TØRKE: Bildet viser den uttørkede Jialing-elven, en sideelv til Yangtze, som nærmer seg rekordlave vannstander. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Denne sommeren har hetebølge og tørke herjet i Sør-Europa, med voldsomme skogbranner enkelte steder.

Også Kina kjenner nå varmens brutalitet. De er rammet av ekstremvær og hetebølger, der det er satt nye temperaturrekorder.

Alarmberedskap

Landet står midt i den heteste sommeren de har hatt på 60 år, med temperaturer over 40 grader flere steder.

Derfor er 138 byer nå satt i høyeste alarmberedskap og 373 byer er på nest høyeste - oransje nivå.

Mandag har Sichuan-provinsens myndigheter beordret fabrikker i 19 av 21 byer å stenge ned i seks dager, ifølge CNN. Det framkommer i en hastemelding utstedt av myndighetene.

Toppolitikere i provinsen advarte mandag om at Sichuan for tiden står overfor det «mest alvorlige og ekstreme øyeblikket» innen strømforsyning, melder CNN, som siterer Sichuan Daily.

Regionen er en av landets største, med 84 millioner innbyggere, og er et viktig produksjonssted for blant annet halvledere og solcellepanel.

Tiltakene vil ramme noen av verdens elektronikkgiganter, blant annet Apple og Intel, som må legge produksjonen på is i en ukes tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer