Bergen Engines-saken

- Alvorlig smell for Erna

Opposisjonen på Stortinget retter sterk kritikk mot regjeringen i saken om oppkjøpet av Bergen Engines. SV mener Erna Solberg har sviktet på det hun skulle være best på.

- FORVIRRET OG TILFELDIG: SV-leder Audun Lysbakken sier dommen over regjerningen i Bergen Engines-saken er hard. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- FORVIRRET OG TILFELDIG: SV-leder Audun Lysbakken sier dommen over regjerningen i Bergen Engines-saken er hard. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en streng og tydelig dom over regjeringens håndtering, sier SV-leder Audun Lysbakken.

- Stortingets flertall mener det er avdekket alvorlige mangler i regjeringens sikkerhetsrutiner. Regjeringen har ikke hatt nødvendig kontroll på nasjonal sikkerhet og beredskap, sa Senterpartiets Emilie Enger Mehl da opposisjonen møtte pressen i vandrehallen på Stortinget.

Hard dom

Hun leder arbeidet i utenriks- og forsvarskomiteen i saken om det omstridte salget av Bergen Engines til russiske eiere. Flertallet i komiteen er enige om å rette sterk kritikk mot regjeringen for behandlingen av saken.

Et slikt vedtak er det sterkeste middelet Stortinget kan bruke uten å forsøke å avsette statsråder gjennom mistillitsforslag. Det er også kjent som et daddelvedtak.

- Dette er en hard dom over Erna Solberg på det hun sa var hennes viktigste sak før hun ble statsminister i 2013. I denne saken har vi sett en regjering som framstår forvirret, dårlig koordinert, og det har vært et tilfeldighetenes spill som kunne satt viktige nasjonale sikkerhetsinteresser i spill, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer