Bergen Engines-saken

- Alvorlig smell for Erna

Opposisjonen på Stortinget retter sterk kritikk mot regjeringen i saken om oppkjøpet av Bergen Engines. SV mener Erna Solberg har sviktet på det hun skulle være best på.

- FORVIRRET OG TILFELDIG: SV-leder Audun Lysbakken sier dommen over regjerningen i Bergen Engines-saken er hard. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- FORVIRRET OG TILFELDIG: SV-leder Audun Lysbakken sier dommen over regjerningen i Bergen Engines-saken er hard. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en streng og tydelig dom over regjeringens håndtering, sier SV-leder Audun Lysbakken.

- Stortingets flertall mener det er avdekket alvorlige mangler i regjeringens sikkerhetsrutiner. Regjeringen har ikke hatt nødvendig kontroll på nasjonal sikkerhet og beredskap, sa Senterpartiets Emilie Enger Mehl da opposisjonen møtte pressen i vandrehallen på Stortinget.

Hard dom

Hun leder arbeidet i utenriks- og forsvarskomiteen i saken om det omstridte salget av Bergen Engines til russiske eiere. Flertallet i komiteen er enige om å rette sterk kritikk mot regjeringen for behandlingen av saken.

Et slikt vedtak er det sterkeste middelet Stortinget kan bruke uten å forsøke å avsette statsråder gjennom mistillitsforslag. Det er også kjent som et daddelvedtak.

- Dette er en hard dom over Erna Solberg på det hun sa var hennes viktigste sak før hun ble statsminister i 2013. I denne saken har vi sett en regjering som framstår forvirret, dårlig koordinert, og det har vært et tilfeldighetenes spill som kunne satt viktige nasjonale sikkerhetsinteresser i spill, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.