Beskylder Sp for løgn:

- Alvorlig

Høyre-politikeren mener Senterpartiet «fortsetter å spre usannheter om EØS, også i regjering». - Helleland strør lettvint rundt seg med påstander om at Stortinget er feilinformert, svarer Senterpartiet.

ANKLAGES: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet får hard medfart for å angivelig spre usannheter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ANKLAGES: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet får hard medfart for å angivelig spre usannheter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi ser et tydelig mønster der Senterpartiet ikke gir redelige og ærlige svar til Stortinget, sier næringspolitisk talsperson, Linda Helleland (H), til Børsen.

- Det er alvorlig at partiet både på talerstolene og i skriftlig form desinformerer nasjonalforsamlinga, legger hun til.

Helleland lar seg kraftig provosere av at Sps statsråder «tar seg kunstneriske friheter» i den politiske debatten. Sp er som kjent mot EØS-medlemskap. Høyre er for.

- Sprer usannheter

Hun viser til det hun mener er flere problematiske eksempler på usannheter om EU/EØS, servert av Senterpartiets statsråder:

  • At Vedum i Stortinget skal ha koblet sammen Acer (EUs energibyrå) og høye norske strømpriser.
  • At Vedum i desember hevdet økt lønnsstøtte ikke er mulig på grunn av EUs konkurranseregler, som viste seg å ikke stemme.
  • At Sandra Borch hevder EU hindrer en bedre norsk dyrevelferd.
  • I gårsdagens Nationen om strømstøtte til bedrifter, mener Borch at «det er EØS som gjør at annet næringsliv ikke kan få støtte»

- Senterpartiet framstår som om de fortsatt er i opposisjonsrollen. Men når du leder et land, må nasjonalforsamlingen kreve at de kommer med korrekt informasjon, sier Helleland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer