Beskylder Sp for løgn:

- Alvorlig

Høyre-politikeren mener Senterpartiet «fortsetter å spre usannheter om EØS, også i regjering». - Helleland strør lettvint rundt seg med påstander om at Stortinget er feilinformert, svarer Senterpartiet.

ANKLAGES: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet får hard medfart for å angivelig spre usannheter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ANKLAGES: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet får hard medfart for å angivelig spre usannheter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi ser et tydelig mønster der Senterpartiet ikke gir redelige og ærlige svar til Stortinget, sier næringspolitisk talsperson, Linda Helleland (H), til Børsen.

- Det er alvorlig at partiet både på talerstolene og i skriftlig form desinformerer nasjonalforsamlinga, legger hun til.

Helleland lar seg kraftig provosere av at Sps statsråder «tar seg kunstneriske friheter» i den politiske debatten. Sp er som kjent mot EØS-medlemskap. Høyre er for.

- Sprer usannheter

Hun viser til det hun mener er flere problematiske eksempler på usannheter om EU/EØS, servert av Senterpartiets statsråder:

  • At Vedum i Stortinget skal ha koblet sammen Acer (EUs energibyrå) og høye norske strømpriser.
  • At Vedum i desember hevdet økt lønnsstøtte ikke er mulig på grunn av EUs konkurranseregler, som viste seg å ikke stemme.
  • At Sandra Borch hevder EU hindrer en bedre norsk dyrevelferd.
  • I gårsdagens Nationen om strømstøtte til bedrifter, mener Borch at «det er EØS som gjør at annet næringsliv ikke kan få støtte»

- Senterpartiet framstår som om de fortsatt er i opposisjonsrollen. Men når du leder et land, må nasjonalforsamlingen kreve at de kommer med korrekt informasjon, sier Helleland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.