Amazon får viljen sin. Microsoft stoppes

Teknologiselskapet Amazon får medhold av en domstol i at arbeidet med konkurrenten Microsofts kontrakt med Pentagon stanses midlertidig.

VANT FRAM: Amazon har gått til sak mot det amerikanske forsvarsdepartementet på grunn av tildelingen av en kontrakt verdt 10 milliarder dollar. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
VANT FRAM: Amazon har gått til sak mot det amerikanske forsvarsdepartementet på grunn av tildelingen av en kontrakt verdt 10 milliarder dollar. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avgjørelsen er en seier for Amazon, som har gått til sak mot det amerikanske forsvarsdepartementet for å ha tildelt Microsoft en milliardkontrakt i oktober.

Amazon forventet å få tildelt skylagringskontrakten til en verdi på om lag 92 milliarder kroner.

Dommer Patricia Campbell-Smith utstedte påbudet og beordret Amazon til å sette av 42 millioner dollar i tilfelle påbudet ble utstedt feilaktig.

Kritisert av Trump

Amazon var favoritt til å få kontrakten, men president Donald Trumps kritikk av selskapet og sjef Jeff Bezos kastet skygger over prosessen.

Bezos eier også avisa Washington Post, som ofte publiserer kritiske artikler om presidenten.

Forrige måned gikk Amazon til retten for å få stanset Microsofts arbeid med kontrakten fordi en evaluering av anbudsprosessen hadde avdekket klare feil, mangler og skeivheter ved tildelingen.

Tidligere denne uken ba Amazon om at det ble innhentet vitneforklaringer fra Trump og blant andre forsvarsminister Mark Esper og hans forgjenger James Mattis som del av søksmålet mot Pentagon.

Nå har selskapet altså fått medhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.