Verdens største krigsskip i Oslo:

Amerikanere på hotelljakt: - Fullbooket

Over 4000 amerikanske sjøfolk har satt støvlene i land i Oslo onsdag. Nå jakter de overnatting.

Heidi's bier bar i Oslo sentrum ønsker å gjøre det lettere for amerikanerne å kjøpe øl. Video: Anette Beckhaug. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens største krigsskip, USS «Gerald R. Ford», ankret onsdag opp i Oslo. Mannskapet teller 4539, og har vært ute på et langt seilas. Nå er mange av dem klare for å ta seg en pils i den norske hovedstaden.

De valgte også riktig dag - onsdag koster det elleve kroner for en dollar, og amerikanerne får da mye valuta for pengene - bokstavelig talt.

Dagbladet Børsen har snakket med flere amerikanere som sier de er på jakt etter hotell. Blant dem er 27 år gamle Duke, som kom i land rett før klokka 16. Han fortalte at å finne overnatting var førsteprioritet.

Fulle hoteller

Et 20-talls amerikanere har booket seg inn hos Anker Hotell i sentrum, får Børsen opplyst av resepsjonen. Lavprishotellet er nå fullbooket.

Hos CityBox, et annet lavprishotell i sentrum, var allerede fullbooket før mannskapet entret byen.

- Det virker som om det er fullt i Oslo generelt i dag, sier administrerende direktør Eivind Hjulstad til Børsen.

Det tyder også nettsida Hotels.com på. Her er det ingen av sentrumshotellene som er tilgjengelige for overnatting natt til torsdag. I 19-30-tida er det til sammen 47 ledige overnattingssteder - klokka 21 er antallet redusert til 36.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer