Verdens største krigsskip i Oslo:

Amerikanere på hotelljakt: - Fullbooket

Over 4000 amerikanske sjøfolk har satt støvlene i land i Oslo onsdag. Nå jakter de overnatting.

Heidi's bier bar i Oslo sentrum ønsker å gjøre det lettere for amerikanerne å kjøpe øl. Video: Anette Beckhaug. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens største krigsskip, USS «Gerald R. Ford», ankret onsdag opp i Oslo. Mannskapet teller 4539, og har vært ute på et langt seilas. Nå er mange av dem klare for å ta seg en pils i den norske hovedstaden.

De valgte også riktig dag - onsdag koster det elleve kroner for en dollar, og amerikanerne får da mye valuta for pengene - bokstavelig talt.

Dagbladet Børsen har snakket med flere amerikanere som sier de er på jakt etter hotell. Blant dem er 27 år gamle Duke, som kom i land rett før klokka 16. Han fortalte at å finne overnatting var førsteprioritet.

Fulle hoteller

Et 20-talls amerikanere har booket seg inn hos Anker Hotell i sentrum, får Børsen opplyst av resepsjonen. Lavprishotellet er nå fullbooket.

Hos CityBox, et annet lavprishotell i sentrum, var allerede fullbooket før mannskapet entret byen.

- Det virker som om det er fullt i Oslo generelt i dag, sier administrerende direktør Eivind Hjulstad til Børsen.

Det tyder også nettsida Hotels.com på. Her er det ingen av sentrumshotellene som er tilgjengelige for overnatting natt til torsdag. I 19-30-tida er det til sammen 47 ledige overnattingssteder - klokka 21 er antallet redusert til 36.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.