Juvet Landskapshotell

Amerikanerne strømmer til: - Ekstremt

Amerikanere er blant dem som gjør at Juvet Landskapshotell er fullbooket i lang tid framover. - Et nytt nivå.

FULLT: Juvet Landskapshotell opplever en økning av amerikanske «Succcession»- og «Ex Machina»-fans som vil oppleve hotellet. Foto: Juvet Landskapshotell

FULLT: Juvet Landskapshotell opplever en økning av amerikanske «Succcession»- og «Ex Machina»-fans som vil oppleve hotellet. Foto: Juvet Landskapshotell

Vis mer
Publisert

Det ligger an til å bli en rekordsommer i turistnæringen i Norge, mye takket være en svak krone. Andre legger også til filminnspillinger på takkelista.

Juvet Landskapshotell i Valldal ved Trollstigen peker nemlig på tv-serien «Succession» og filmen «Ex Machina» som gode bidragsytere til det store trykket av gjester de opplever nå.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

- Et nytt nivå

- Mange av de som kommer hit har fått med seg at «Succession» og «Ex Machina» ble filmet her. Spesielt «Ex Machina» har en sterk følgerbase, så selv om det hotellet i filmen liksom skal være i Alaska, finner de fort ut at det er her, sier kjøkkensjef og vert Christopher Schønefeld til Børsen.

Pågangen av utenlandske besøkende har likevel økt også etter «Ex Machina»-innspillingen for snart et tiår siden.

- Det er et ekstremt trykk, forteller Schønefeld.

- «Succession» har tatt det til et nytt nivå. Det amerikanske markedet har økt spesielt mye, sammen med det kinesiske og britiske, legger han til.

Dermed kan Schønefeld fortelle at hotellet er så godt som fullbooket ut oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.