Juvet Landskapshotell

Amerikanerne strømmer til: - Ekstremt

Amerikanere er blant dem som gjør at Juvet Landskapshotell er fullbooket i lang tid framover. - Et nytt nivå.

FULLT: Juvet Landskapshotell opplever en økning av amerikanske «Succcession»- og «Ex Machina»-fans som vil oppleve hotellet. Foto: Juvet Landskapshotell

FULLT: Juvet Landskapshotell opplever en økning av amerikanske «Succcession»- og «Ex Machina»-fans som vil oppleve hotellet. Foto: Juvet Landskapshotell

Vis mer
Publisert

Det ligger an til å bli en rekordsommer i turistnæringen i Norge, mye takket være en svak krone. Andre legger også til filminnspillinger på takkelista.

Juvet Landskapshotell i Valldal ved Trollstigen peker nemlig på tv-serien «Succession» og filmen «Ex Machina» som gode bidragsytere til det store trykket av gjester de opplever nå.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

- Et nytt nivå

- Mange av de som kommer hit har fått med seg at «Succession» og «Ex Machina» ble filmet her. Spesielt «Ex Machina» har en sterk følgerbase, så selv om det hotellet i filmen liksom skal være i Alaska, finner de fort ut at det er her, sier kjøkkensjef og vert Christopher Schønefeld til Børsen.

Pågangen av utenlandske besøkende har likevel økt også etter «Ex Machina»-innspillingen for snart et tiår siden.

- Det er et ekstremt trykk, forteller Schønefeld.

- «Succession» har tatt det til et nytt nivå. Det amerikanske markedet har økt spesielt mye, sammen med det kinesiske og britiske, legger han til.

HBO-serien «Succession» er inne i sin siste sesong, og i en av episodene er karakterene i Norge. Video: HBO. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Dermed kan Schønefeld fortelle at hotellet er så godt som fullbooket ut oktober.

Ikke bare består bookingene av vanlig overnattingsgjester, men også såkalte «full buyout»-besøkende der noen booker hele hoteller for noen dager.

- Etterspørselen etter å booke hele hotellet for intime bryllup har økt veldig. Omtrent halvparten av disse er fra utlandet, som Singapore og USA, sier Schønefeld.

- For bryllup er det nok naturen som trekker de hit. Her får man ro, og det er de villige til å betale litt ekstra for, legger han til.

På spørsmål om hvor mye de legger igjen, vil han ikke røpe for mye.

- De bruker litt mer på mat og vin, fordi det er viktig for dem. De legger igjen nok penger til at vi går i pluss, selv om det koster mye å drive et lite hotell, sier Schønefeld.

Ifølge DN skal et bryllup alene tidligere i år ha lagt igjen rundt en halv million kroner etter tre dager.

Flere utenlandske turister

Den økende mengden utenlandske gjester kan virke å være en trend i sommer.

En fersk undersøkelse av NHO Reiseliv for sine medlemmer viser nemlig oppmuntrende tall.

Møre og Romsdal er nemlig blant de områdene der seks av ti reiselivsbedrifter rapporterer at den svake kronekursen fører til flere utenlandske besøkende. Tre av ti i fylket melder også om at over halvparten av gjestene er utenlandske.

NHO Reiselivs tall fra mai viser dermed at det var en økning av utenlandske turister som overnattet i Møre og Romsdal sammenliknet med samme periode i fjor.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer