Amerikanske ledighetstall «uten sidestykke»

3,2 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd for første gang forrige uke.

HARDT RAMMET: 3,2 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd for første gang forrige uke. Aktiviteten i den amerikanske økonomien har stupt som følge av nedstengingen. Bildet viser nær tomme gater ved Times Square i New York. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB Scanpix
HARDT RAMMET: 3,2 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd for første gang forrige uke. Aktiviteten i den amerikanske økonomien har stupt som følge av nedstengingen. Bildet viser nær tomme gater ved Times Square i New York. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 33 millioner amerikanere har søkt om dagpenger for første gang i løpet av de sju ukene coronaviruset for alvor har fått herje med både folkehelsa og økonomien i USA.

Det er klart etter at amerikanske myndigheter la fram ferske tall torsdag. Tallenes tale er at 3,17 millioner amerikanere søkte om dagpenger for første gang forrige uke. Det var i forkant ventet at tallet skulle være på 3,05 millioner, ifølge CNBC.

Selv om tallet er dystert, er det det laveste ukestallet som har kommet siden nedstengingen tok til i USA for sju uker siden.

Onsdag morgen ble det kjent at over 20 millioner amerikanere hadde mistet jobben i privat sektor som følge av coronapandemien, ifølge Yahoo Finance.

- Tap av arbeidsplasser i denne skalaen er uten sidestykke. Det totale antallet tapte arbeidsplasser i april er i seg selv mer en dobbelt så høyt som det totale antallet under den store resesjonen (finanskrisa i 2008-2009, red.anm.), sier analysesjef i ADP, Ahu Yildirmaz, til Yahoo.

I en rekke amerikanske delstater er mer enn 25 prosent arbeidsledige, ifølge New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer