Amerikanske skrekktall sendte Oslo Børs ned

Sjokkerende arbeidsledighetstall fra USA førte til uro på Oslo Børs.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs starter forsiktig opp torsdag, men da skrekktallene på amerikanske arbeidsgivere ble kjent ved 14.30-tida gikk hovedindeksen på Oslo Børs rett ned. Hovedindeksen endte ved stenging ned 0,91 prosent til 713,01 poeng.

Resultatet kommer etter en nedtur onsdag for de toneangivende indeksene i USA. Den industritunge Dow Jones-indeksen falt 4,44 prosent.

Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen gikk ned 4,41 prosent. Det samme gjorde teknologitunge Nasdaq.

Prisen på nordsjøolje fortsatte å stige torsdag, etter et dramatisk prisfall mandag. Et fat ble ved stengetid på Oslo Børs torsdag omsatt for nærmere 28 dollar, som er en oppgang på over 8 prosent fra dagen før.

Prisoppgangen blir blant annet tilskrevet rykter om at USA vil gripe inn og få slutt på striden mellom Saudi-Arabia og Russland.

Equinor-aksjen reagerte positivt på nyheten, og var opp 3,07 prosent ved stenging. Aker BP endte opp over 9,3 prosent, mens DNO fikk en voldsom opptur og er opp over 26 prosent.

Likevel var det flere som skulle få slite på børsen torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer