Anbefaler å oppheve ringtiltakene på Østlandet

Helsedirektoratet med nye råd.

LETTELSER: Helsedirektoratet anbefaler å oppheve ekstratiltakene i blant annet Oslo. Foto: Shutterstock / NTB
LETTELSER: Helsedirektoratet anbefaler å oppheve ekstratiltakene i blant annet Oslo. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektoratet anbefaler at de strenge tiltakene som blant annet har ført til skjenkestopp, stenging av treningssentre og kjøpesentre, samt en rekke andre strenge tiltak på Østlandet - bør oppheves.

Hvis «coronaringen» nå fjernes, betyr det at kommunene selv som skal vurdere disse tiltakene for seg selv.

- Bedre oversikt

Direktoratet anbefaler regjeringen å oppheve alle ekstratiltakene som er innført i en rekke kommuner på Østlandet etter utbruddene i Nordre Follo og Halden.

- Folkehelseinstituttet beskriver at det nå er bedre oversikt over smittesituasjonen for virusvarianter både i Oslo, Halden og Sarpsborg, og i de omkringliggende kommunene. Smittesporingsarbeidet er styrket, og oppfølgingen forsterket blant annet ved at det anbefales test både når man gå inn og ut av karantene, skriver Helsedirektoratet i sin anbefaling til regjeringen.

Direktoratet understreker at situasjonen raskt kan snu, men at FHIs og kommunenes vurderinger veier så tungt at tiltakene ikke bør videreføres i samsvar med kapittel 5C og 5D for kommunene Oslo og Viken.

Det er Halden, Oslo og Sarpsborg som har hatt strengest tiltak, på nivå C, og disse foreslås opphevet. Folkehelseinstituttet (FHI) understreker imidlertid at disse kommunene ønsker å videreføre tiltak på et høyt nivå, men altså på egen hånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.