Stoltenberg-jobben:

Aner ikke lønna

Jens Stoltenberg vet ikke hva han kommer til å tjene som sentralbanksjef. - Arbeidsavtalen er ikke klar, bekrefter Finansdepartementet til Dagbladet.

UKJENT: Jens Stoltenberg har ennå ikke avtalt lønn med sin nye arbeidsgiver, Finansdepartementet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UKJENT: Jens Stoltenberg har ennå ikke avtalt lønn med sin nye arbeidsgiver, Finansdepartementet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det endelig klart: Det blir Jens Stoltenberg som overtar sjefsstolen i Norges Bank fra desember.

Men fortsatt vet han ikke hva han kommer til å tjene i sin nye jobb. Selv om Stoltenberg ikke har fått jobben, er nemlig verken arbeidsavtalen eller betingelsene klare.

Skattefrie millioner

Dagbladet har rettet spørsmål til Finansdepartementet om hvilke lønn Jens Stoltenberg får som sentralbanksjef.

«Departementet skal inngå en arbeidskontrakt med den nye sentralbanksjefen før vi svarer på det spørsmålet» er svaret fra departementet til Dagbladet Børsen.

Finansdepartementet bekrefter til Dagbladet at de ikke har avtalt lønn med Stoltenberg.

I dag tjener Stoltenberg svært godt som generalsekretær i NATO. Årlig kan han innkassere 2,9 millioner kroner i godtgjørelse. I henhold til Ottawa-avtalen er lønnen er dessuten skattefri, noe som innebærer at den i praksis er langt høyere.

I tillegg nyter han godt av gratis tjenestebolig med stab i Brussel.

Nylig kunne Nettavisen melde at Stoltenberg får med seg en fallskjerm på en årslønn, altså knappe 3 millioner kroner, når han slutter i NATO i desember. Også dette beløpet slipper han å skatte for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer