Angriper gigantene

USAs president Joe Biden skal etter planen signere en presidentordre fredag, som er ment å øke konkurransen mellom noen av verdens største selskaper.

ORDRE: President Joe Biden skal etter planen underskrive en presidentordre om økt konkurranse i USA fredag. Foto: Evelyn Hockstein / Reuters / NTB
ORDRE: President Joe Biden skal etter planen underskrive en presidentordre om økt konkurranse i USA fredag. Foto: Evelyn Hockstein / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Hvis alt går etter planen kommer USAs president Joe Biden til å signere en presidentordre klokka 13.30 lokal tid.

Ordren skal ta et oppgjør med manglende konkurranse mellom de største selskapene i landet, skriver Politico. Den kommer etter at både Biden og hans forgjenger Trump fikk kritikk for å prioritere coronastøtte til banker og store selskaper, uten å tenke over hvordan det påvirker forbrukerne.

Målet er at mer konkurranse skal komme vanlige folk til gode.

- Det overordnede målet med ordren er å sørge for at presidenten oppfordrer til konkurranse i industrier rundt om i landet, sa Bidens pressesekretær Jen Psaki på en pressekonferanse torsdag, ifølge Politico.

Frakt og reparasjoner

Reuters skriver at presidentordren blant annet kommer til å inneholde et punkt om at folk skal kunne reparere sine egne ting, uten at det går ut over garantien. Dette kan for eksempel gjelde Apples iPhone, biler eller gårdsmaskiner.

I tillegg inneholder den trolig et punkt om at flyselskaper må tilbakebetale avgiftene hvis den reisende ikke får det den betaler for, enten det er at bagasjen er forsinket, eller hvis det trådløse nettverket de har betalt ikke fungerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.