Stortingsvalget 2021

Angriper oljelobby: - Reinspikka løgn

Slår tilbake etter bakholdsangrepet. Krever firedobbel karantene.

BREMS: MDG-topp Lan Marie Berg vil bremse overgangene mellom toppverv i politikken og lobbybransjen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BREMS: MDG-topp Lan Marie Berg vil bremse overgangene mellom toppverv i politikken og lobbybransjen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Lan Marie Berg krever lovendring etter bakholdsangrepet mot MDG-leder Une Bastholm under partilederdebatten i Arendal.

Det skjer etter at bransjeforeningen Norsk olje og gass ikke vil fortelle Dagbladet hvor mye de betaler konsulentselskapet Rystad Energy for den omstridte rapporten som ble brukt til å parkere Bastholm under den TV-sendte debatten.

Kommunikasjonsleder Maria Barstad Sanner i Norsk olje og gass svarer «på generelt grunnlag» følgende i en SMS:

- På linje med veldig mange andre organisasjoner bestiller Norsk olje og gass fra tid til annen utredninger fra ulike kompetansemiljøer, enten til internt bruk i næringen eller for å tilføre offentligheten økt kunnskap.

Lobby-betalt rapport

Mange har reagert kritisk etter at programleder Fredrik Solvang nærmest bet av Bastholm da hun viste til forskning fra SSB for å underbygge argumentet om at norsk oljeproduksjon vil føre til lavere globale klimautslipp.

Solvang trakk fram en upublisert rapport fra Rystad Energy som etter sigende skal konkludere motsatt. Men nettopp det at rapporten ennå ikke er publisert, har fått mange til å påpeke at den ikke er særlig egnet som faktagrunnlag i en debatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer