Frankrike og Storbritannia:

Anholdt i bitter konflikt: - En kamp

Fiskebåten er blitt «en brikke» i et politisk spill mellom Storbritannia og Frankrike. Forrige gang sendte de militærskip mot hverandre.

ANHOLDT: Denne skotske fiskebåten er blitt «en brikke» i et politisk spill mellom Storbritannia og Frankrike. Fiskekrigen har blusset opp igjen. Foto: Macduff
ANHOLDT: Denne skotske fiskebåten er blitt «en brikke» i et politisk spill mellom Storbritannia og Frankrike. Fiskekrigen har blusset opp igjen. Foto: Macduff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en storpolitisk kamp om penger, internasjonale handelsavtaler og suverenitet, og den har lange, historiske og kranglevorne røtter.

Det er en strid mellom utbryterstaten Storbritannia og EU-lojale Frankrike, og en fredag kveld i mai i år nådde konflikten sitt foreløpige klimaks.

Da sendte Storbritannia og Frankrike krigsskip mot hverandre etter at franske fiskere blokkerte for all skipstrafikk til og fra øya Jersey i Den engelske kanal.

Anholdt britisk skip

«Vi er klare for krig. Vi kan bringe Jersey i knestående», sa en av lederne for aksjonen.

Nå har den bitre konflikten blusset opp igjen etter at Frankrike bordet og anholdt en britisk fiskebåt, skriver Sky News.

Nå befinner det skotske fiskefartøyet «Cornelis» i varetekt i en fransk havn. Franske myndigheter gikk til aksjon fordi skipet angivelig ikke skal ha hatt nødvendige tillatelser, men dette bestrider både britiske myndigheter og det aktuelle selskapet som eier fiskebåten.

«Det later til at vårt fartøy er blitt ytterligere en brikke i den pågående konflikten mellom Storbritannia og Frankrike», heter det i en uttalelse fra selskapet Macduff, ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer