Anker dommen

IT-gründer John Markus Lervik anker dommen fra tingretten som slo fast at luksushytta han bygget i strandkanten i Larvik er for høy.

GIR SEG IKKE: Cognite-sjef John Markus Lervik mener dommen fra tingretten er feil. Foto: Vidar Ruud / NTB
GIR SEG IKKE: Cognite-sjef John Markus Lervik mener dommen fra tingretten er feil. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Det har pågått en konflikt rundt toppsjef i Cognite og mangemillionær John Markus Lerviks millionhytte i Larvik i årevis, som til slutt endte opp i retten.

I starten av mai falt dommen fra tingretten, der staten fikk medhold.

Hvis dommen står, betyr det at hytta trolig må rives.

Tirsdag opplyser Lerviks advokat, Sam E. Harris, om at seriegründeren har anket dommen.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

For høy

- Standpunktet til Lervik er at dommen som foreligger ikke er riktig. Da blir det naturlig å anke, sier han til Børsen.

- Hva er det dere mener at ikke er riktig?

- Først og fremst så gjelder det hva byggetillatelsen som var gitt innebar rett til. Spørsmålet i saken gjelder høyde, og tillatelsen ga rett til å bygge, sier han.

Regjeringsadvokaten mener nemlig at Lerviks hytte er 83 centimeter for høy, mens Lervik selv mener den bare er 60 centimeter for høy.

HYTTEBRÅK: Det er denne eiendommen på Lamøya i Larvik at statsforvalteren mener er for høy. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
HYTTEBRÅK: Det er denne eiendommen på Lamøya i Larvik at statsforvalteren mener er for høy. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer

Misforståelse

Han mener feilen har skjedd på grunn av en misforståelse av hvordan byggesøknaden skulle tolkes da den ble levert. Staten mener derimot det er søker som må ta ansvar for eventuelle misforståelser.

Det var da kommunen var på inspeksjon på hytta i 2019 at de oppdaget flere feil. Lervik fikk dispensasjon fra kommunen i 2020, men høsten 2021 ble den opphevet av statsforvalteren.

Dermed måtte gründeren ta saken til retten, for å unngå å måtte rive hytta.

Han betalte rundt 15,5 millioner kroner for den i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer