Anklagene hagler etter vilt klokkekjøp

Norskpakistaneren Umar Farooq Zahoor hevder å ha punget ut to millioner dollar for ei klokke tilhørende Pakistans eks-statsminister. Så begynte sirkuset.

MILLIONKLOKKE: To millioner dollar skal ha vært prisen for klokkesettet. Foto: Privat
MILLIONKLOKKE: To millioner dollar skal ha vært prisen for klokkesettet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norskpakistaneren Umar Farooq Zahoor har igjen ført til store overskrifter i media. Denne gangen på grunn av et klokkekjøp - angivelig til den nette sum av to millioner dollar.

Kjøpet er omtalt av presse i flere land. Det eksklusive settet bestående av ei Graff-klokke, mansjettknapper med diamanter, en diamantring og ei penn i rosegull - også den utsmykket med diamanter - skal være det eneste av sitt slag.

Prisen Zahoor betalte skal imidlertid ligge langt under den faktiske verdien. Nå anklages Pakistans eks-statsminister, Imran Khan, og hans parti PTI for å ha vært del av en korrupsjonshandel. Khan retter selv anklager mot Zahoor.

Eks-statsminister raser

Settet ble, ifølge blant annet The Guardian, i sin tid gitt i gave fra Saudi Arabias kronprins, Mohammed bin Salman. Eks-statsminister Khan skal ha blitt overrakt gaven i 2018, under et statsbesøk i Saudi Arabia.

Salget av juvelene, som ble gjennomført i Dubai, er bare ett av flere som har resultert i anklager mot Khan om korrupsjon og ulovlig handel. Den tidligere statsministeren har svart med selv å gå ut og omtale Zahoor som blant annet tyv og svindler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer