Anklagene hagler etter vilt klokkekjøp

Norskpakistaneren Umar Farooq Zahoor hevder å ha punget ut to millioner dollar for ei klokke tilhørende Pakistans eks-statsminister. Så begynte sirkuset.

MILLIONKLOKKE: To millioner dollar skal ha vært prisen for klokkesettet. Foto: Privat
MILLIONKLOKKE: To millioner dollar skal ha vært prisen for klokkesettet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norskpakistaneren Umar Farooq Zahoor har igjen ført til store overskrifter i media. Denne gangen på grunn av et klokkekjøp - angivelig til den nette sum av to millioner dollar.

Kjøpet er omtalt av presse i flere land. Det eksklusive settet bestående av ei Graff-klokke, mansjettknapper med diamanter, en diamantring og ei penn i rosegull - også den utsmykket med diamanter - skal være det eneste av sitt slag.

Prisen Zahoor betalte skal imidlertid ligge langt under den faktiske verdien. Nå anklages Pakistans eks-statsminister, Imran Khan, og hans parti PTI for å ha vært del av en korrupsjonshandel. Khan retter selv anklager mot Zahoor.

Eks-statsminister raser

Settet ble, ifølge blant annet The Guardian, i sin tid gitt i gave fra Saudi Arabias kronprins, Mohammed bin Salman. Eks-statsminister Khan skal ha blitt overrakt gaven i 2018, under et statsbesøk i Saudi Arabia.

Salget av juvelene, som ble gjennomført i Dubai, er bare ett av flere som har resultert i anklager mot Khan om korrupsjon og ulovlig handel. Den tidligere statsministeren har svart med selv å gå ut og omtale Zahoor som blant annet tyv og svindler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.